Sharon Schillewaert van Vives, Marcel Roosen van Fontys, Mik Van Der Borght van de KU Leuven, Gert-Jan van der Wijst van Fontys, Marian Peters van NGN, Lukas De Praetere van Inagro, Lien Deleu van Inagro, Arjan Borghuis van HAS Hogeschool en Meggie Van Peer van Thomas More Hogeschool zijn de drijvende krachten achter het project Entomospeed.
Volledig scherm
Sharon Schillewaert van Vives, Marcel Roosen van Fontys, Mik Van Der Borght van de KU Leuven, Gert-Jan van der Wijst van Fontys, Marian Peters van NGN, Lukas De Praetere van Inagro, Lien Deleu van Inagro, Arjan Borghuis van HAS Hogeschool en Meggie Van Peer van Thomas More Hogeschool zijn de drijvende krachten achter het project Entomospeed. © Joke Couvreur

Binnenkort insecten op ons bord? Als het van Vives en Inagro afhangt wel, maar wetgeving hinkt nog achterop

Dankzij het Beitemse onderzoekscentrum Inagro en Vives zijn we een stapje dichter bij grootschalige kweek van insecten voor menselijke en dierlijke consumptie. De voorbije drie jaar sleutelden ze aan verschillende betaalbare concepten voor een efficiëntere kweek. Probleem is echter dat de wetgeving nog achterop hinkt.

2 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Ik wil eerst weten wat die beesten te eten krijgen. Als het gesjoemel begint en dat is er altijd met voedingsmiddelen, wat eet men dan eigenlijk ? Met een oude frigo kan je zelf meelwormen kweken. Vraag het maar aan hobbykwekers van exotische vogels. Met appels en aardappelschillen ...
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Nooit van mijn leven !