Sharon Schillewaert van Vives, Marcel Roosen van Fontys, Mik Van Der Borght van de KU Leuven, Gert-Jan van der Wijst van Fontys, Marian Peters van NGN, Lukas De Praetere van Inagro, Lien Deleu van Inagro, Arjan Borghuis van HAS Hogeschool en Meggie Van Peer van Thomas More Hogeschool zijn de drijvende krachten achter het project Entomospeed.
Volledig scherm
Sharon Schillewaert van Vives, Marcel Roosen van Fontys, Mik Van Der Borght van de KU Leuven, Gert-Jan van der Wijst van Fontys, Marian Peters van NGN, Lukas De Praetere van Inagro, Lien Deleu van Inagro, Arjan Borghuis van HAS Hogeschool en Meggie Van Peer van Thomas More Hogeschool zijn de drijvende krachten achter het project Entomospeed. © Joke Couvreur

Binnenkort insecten op ons bord? Als het van Vives en Inagro afhangt wel, maar wetgeving hinkt nog achterop

Dankzij het Beitemse onderzoekscentrum Inagro en Vives zijn we een stapje dichter bij grootschalige kweek van insecten voor menselijke en dierlijke consumptie. De voorbije drie jaar sleutelden ze aan verschillende betaalbare concepten voor een efficiëntere kweek. Probleem is echter dat de wetgeving nog achterop hinkt.

2 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ik wil eerst weten wat die beesten te eten krijgen. Als het gesjoemel begint en dat is er altijd met voedingsmiddelen, wat eet men dan eigenlijk ? Met een oude frigo kan je zelf meelwormen kweken. Vraag het maar aan hobbykwekers van exotische vogels. Met appels en aardappelschillen ...
 • Lucas Vissers

  3 jaar geleden
  Nooit van mijn leven !
 1. Dovy Natourcriterium verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkampioen Evenepoel aan de start”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkam­pi­oen Evenepoel aan de start”

  Op 25 juli 2023 tekent vzw Roeselare Koerst voor de organisatie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare. 13 is volgens velen een ongelukgetal, maar de vzw is vastberaden om ook van de dertiende editie een knaller van formaat te maken. Epicentrum van het gebeuren wordt voor een allerlaatste keer de Moermanparking, terwijl het criterium voor het eerst voorafgegaan zal worden door een vedettenkoers. Bovendien wil Roeselare Koerst absoluut de gele trui en wereldkampioen Remco Evenepoel aan de start.