Sharon Schillewaert van Vives, Marcel Roosen van Fontys, Mik Van Der Borght van de KU Leuven, Gert-Jan van der Wijst van Fontys, Marian Peters van NGN, Lukas De Praetere van Inagro, Lien Deleu van Inagro, Arjan Borghuis van HAS Hogeschool en Meggie Van Peer van Thomas More Hogeschool zijn de drijvende krachten achter het project Entomospeed.
Volledig scherm
Sharon Schillewaert van Vives, Marcel Roosen van Fontys, Mik Van Der Borght van de KU Leuven, Gert-Jan van der Wijst van Fontys, Marian Peters van NGN, Lukas De Praetere van Inagro, Lien Deleu van Inagro, Arjan Borghuis van HAS Hogeschool en Meggie Van Peer van Thomas More Hogeschool zijn de drijvende krachten achter het project Entomospeed. © Joke Couvreur

Binnenkort insecten op ons bord? Als het van Vives en Inagro afhangt wel, maar wetgeving hinkt nog achterop

Dankzij het Beitemse onderzoekscentrum Inagro en Vives zijn we een stapje dichter bij grootschalige kweek van insecten voor menselijke en dierlijke consumptie. De voorbije drie jaar sleutelden ze aan verschillende betaalbare concepten voor een efficiëntere kweek. Probleem is echter dat de wetgeving nog achterop hinkt.

2 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik wil eerst weten wat die beesten te eten krijgen. Als het gesjoemel begint en dat is er altijd met voedingsmiddelen, wat eet men dan eigenlijk ? Met een oude frigo kan je zelf meelwormen kweken. Vraag het maar aan hobbykwekers van exotische vogels. Met appels en aardappelschillen ...
 • Lucas Vissers

  1 jaar geleden
  Nooit van mijn leven !
 1. Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”
  PREMIUM
  Roeselare

  Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”

  Wanneer de horeca zaterdag heropent, duikt chef Kris Blouwe niet achter de kookpotten in restaurant Orchidee aan de Zonnebloemstraat. Hij en z’n echtgenote Nancy Dutry openen wel het terras van hun feestzaal in de Heropbouwstraat. “Een ochtendlijk koffietje, lunch, dinner of wat zoetigheid in de namiddag: het kan vanaf dit weekend allemaal bij ons”, zegt Kris. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing