Zo zal de Wijnendalestraat er in de toekomst uitzien.
Volledig scherm
Zo zal de Wijnendalestraat er in de toekomst uitzien. © RV

Beverse plannen kan je voortaan in eigen krantje lezen

BeverenDeze week wordt een eerste krant voor Beveren bedeeld naar alle inwoners van Beveren. Hiermee wil stad Roeselare de Bevernaar op de hoogte brengen en houden van de plannen die ze heeft met de deelgemeente. 

 1. Roeselare in beroep tegen vergunning voor vijfde oven van Desotec nv, actiecomité Leefbaar Rumbeke-Oekene hoopt op definitieve oplossing voor geuroverlast
  Roeselare/Rumbeke

  Roeselare in beroep tegen vergunning voor vijfde oven van Desotec nv, actieco­mité Leefbaar Rumbeke-Oekene hoopt op definitie­ve oplossing voor geurover­last

  Stad Roeselare gaat in beroep tegen de door de provincie West-Vlaanderen onder voorwaarden verleende omgevingsvergunning aan Desotec nv voor de bouw van een vijfde oven op hun site langs de Regenbeekstraat. Maar de stad wil geen vergunning afleveren zolang Rumbeke geteisterd wordt door geuroverlast. Actiecomité Leefbaar Rumbeke-Oekene hoopt dat dit een doorbraak is richting gezonde leefomgeving voor de Rumbekenaars.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Coronacrisis als aanzet voor ontwikkeling eigentijds afscheidsritueel: “Door de maatregelen was afscheid nemen vaak niet evident”
  Roeselare

  Coronacri­sis als aanzet voor ontwikke­ling eigentijds afscheids­ri­tu­eel: “Door de maatrege­len was afscheid nemen vaak niet evident”

  Corona confronteerde ons niet alleen met veel overlijdens, maar ook met afscheid nemen in moeilijke omstandigheden. Dat zette Avansa Mid- en Zuidwest en Erfgoedcel Terf aan om werk te maken van een eigentijds afscheidsritueel. “Om de overledene passend te eren en om een weg te vinden om het eigen verdriet te plaatsen. Dit met respect voor ieders eigenheid, in een diverse context”, zeggen Jan Timmerman van Avansa en Hugo Verhenne van Terf.