Wandelen in het Bergmolenbos.
Volledig scherm
Wandelen in het Bergmolenbos. © Maxime Petit

Bergmolenbos krijgt dit jaar educatieve route

RoeselareStad Roeselare wil haar inwoners informeren over de fauna en flora in haar stadsrandbossen en plant daarom educatieve routes in de bossen. De eerste wordt dit jaar nog gerealiseerd in het Bergmolenbos.

 1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Roeselare
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. Gezocht: speurneuzen voor paaszoektocht

  Gezocht: speurneu­zen voor paaszoek­tocht

  RSL Op Post organiseert op woensdagnamiddag 5 april een paaszoektocht voor kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders. In groepjes trek je op speurtocht door Roeselare. Lukt het om onderweg de opdrachten te maken? Dan volgt er op het einde een lekkere verrassing. Het start en het einde liggen aan RSL Op Post langs de Brugsesteenweg. Starten kan tussen 13.30 en 15 uur. De activiteit is gratis, maar vooraf inschrijven is een must. Dat kan via https://welzijnswijzer.roeselare.be/kalender.