Marianne Bruneel en Gaspard Vandewalle spelen 'God en Darwin'
Volledig scherm
Marianne Bruneel en Gaspard Vandewalle spelen 'God en Darwin' © Suzy Debuck

Benefiet moet geld in het laatje brengen voor inzamelactie Moeders voor Moeders in Oekraïne: “Producten zoals melkpoeder, babyvoeding en pampers blijven broodnodig”

Roeselare/PittemDe solidariteit met Oekraïne blijft groot. Op donderdag 14 april brengt Gaspard Vandewalle het theaterstuk God & Darwin in het auditorium van het Roeselaarse Mercure Hotel. De opbrengst gaat integraal naar Moeders voor Moeders in Oekraïne, een Pittems inzamelinitiatief.

  1. VTI Roeselare scoort bij wedstrijd Wood Skills

    VTI Roeselare scoort bij wedstrijd Wood Skills

    VTI Roeselare is in de prijzen gevallen bij Wood Skills. Dat is een nieuw en innovatief houtproject binnen de Provincie West-Vlaanderen. De leerlingen uit alle West-Vlaamse secundaire houtscholen werden uitgedaagd om een circulair meubel te ontwikkelen van schets en CAD-tekening tot het uiteindelijke eindproduct. Adder onder het gras was dat de productie aan de CNC en de montage niet langer dan anderhalf uur in beslag mocht. De prijsuitreiking vond woensdagavond plaats bij Decospan in Menen en ging gepaard met goed nieuws voor VTI Roeselare. De school langs de Leenstraat viel twee maal in de prijzen. Met hun project ‘Quick Sense’ wonnen leerlingen van het zevende specialisatiejaar hout planning- en constructietechnieken de categorie circulariteit & duurzaamheid en de publieksprijs. Ze ontwierpen en realiseerden zelf connectoren en standaard panelen waarmee iedereen zijn eigen meubels kan creëren.
    Roeselare