De Mercedes kwam schuin in de gracht te liggen.
Volledig scherm
De Mercedes kwam schuin in de gracht te liggen. © LSI

Bejaarde man (83) sukkelt met wagen in gracht in Roeselare

RoeselareIn Roeselare is vrijdag een 83-jarige man met zijn Mercedes in de gracht gesukkeld. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

 1. Heraanleg Ardooisesteenweg start in februari
  Roeselare

  Heraanleg Ardooise­steen­weg start in februari

  De nutswerken zijn al een tijdje aan de gang, maar de eigenlijke heraanleg van de Ardooisesteenweg in Roeselare start vanaf februari. De aannemer begint ter hoogte van het busstation en werkt in de richting van de Mandellaan. Dit gebeurt in verschillende fases. Vanaf februari wordt er gewerkt tussen de Beversesteenweg en de Spinnerstraat. Hier zal dan ook geen verkeer mogelijk zijn. Deze fase duurt wellicht tot midden april 2022 waarna de volgende fase begint, in de richting van de Mandellaan. Let op, slecht weer of onverwachte omstandigheden kunnen de planning doen opschuiven. Met de heraanleg wil het stadsbestuur de Ardooisesteenweg transformeren tot een aantrekkelijke en groene toegangspoort tot het centrum. De invalsweg wordt omgeturnd tot fietsstraat en vanaf supermarkt Carrefour zal je met de auto enkel nog richting station kunnen rijden.
 2. Eerste kinderen krijgen coronavaccin in Roeselaars vaccinatiecentrum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”
  Roeselare

  Eerste kinderen krijgen coronavac­cin in Roeselaars vaccinatie­cen­trum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”

  In het Roeselaarse vaccinatiecentrum is zaterdag gestart met het vaccineren van de 5- tot en met 11-jarigen. Negenduizend kinderen uit Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare hebben een uitnodiging gekregen en 35 procent is hier op ingegaan. Vrijwilligers van Kloen kwamen de pijn wat verzachten. “We proberen er een feestje van te maken”, zegt centrumverantwoordelijke Lotte Duyck.