De auto miste op een haar een fietsenstalling op de hoek van de Grote Markt en de Ooststraat in Roeselare en knalde in de vitrine van de Telenetwinkel.
Volledig scherm
De auto miste op een haar een fietsenstalling op de hoek van de Grote Markt en de Ooststraat in Roeselare en knalde in de vitrine van de Telenetwinkel. © LSI

Bejaarde dame knalt met auto tegen vitrine Telenetwinkel op Grote Markt in Roeselare

Roeselare/KortemarkOp de hoek van de Grote Markt en de Ooststraat in Roeselare is een 84-jarige dame zondagavond met haar auto tegen de vitrine van de Telenetwinkel gereden. Wat er precies het ongeval veroorzaakte, is niet meteen duidelijk.

 1. Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers
  Izegem

  Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers

  Je hebt ze zelfs in het goud of met Swarovski-kristallen. Juwelen, zou je dan denken. Maar nee, we hebben het over sneakers. Heel excentrieke en exclusieve sneakers. Rond deze sportschoenen is ondertussen een heuse subcultuur rond ontstaan. Het kon dan ook niet anders dat het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or, waar de schoen een hoofdrol speelt, ze eens in de schijnwerpers zou plaatsen. Vanaf zaterdag 29 oktober kun je er tientallen exemplaren bewonderen. Wij brengen alvast een ‘sneak’ preview.
 2. Feestzaal ’t Katelijnenhof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium
  Beveren

  Feestzaal ’t Katelijnen­hof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium

  De Beverse feestzaal ’t Katelijnenhof is in de prijzen gevallen tijdens de Horeca Awards Belgium. Die prijzen werden afgelopen maandag voor het eerst opnieuw uitgereikt na twee coronajaren. ’t Katelijnenhof, gevestigd langs de Heirweg en sinds 1992 in handen van zaakvoerder Renaat Vermeersch, liep er twee keer in de kijker. “We waren in eerste instantie genomineerd in de categorie ‘Award voor klantvriendelijkste Belgische feestzaaluitbaters / cateraars / multifunctionele feestruimtes’ en werden hierbij derde”, vertelt Renaat. “Maar toen volgde de klap op de vuurpijl. Totaal onverwacht wonnen we ook een all-over award voor beste inzet. Vooral de zeer open website waar je je feest tot in detail kan samenstellen en ons dreamteam, die onze klanten keer op keer in de watten legt, gaven de doorslag bij de jury.
 1. Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpverpakkingen: “Daarentegen willen we mensen stimuleren om herbruikbare potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”
  Roeselare

  Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpver­pak­kin­gen: “Daarente­gen willen we mensen stimuleren om herbruikba­re potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”

  De coronalockdowns gingen gepaard met een bom van afhaalmaaltijden maar die zorgden op hun beurt dan weer voor meer zwerfvuil. Met de campagne ‘Mooi meegenomen’ wil Roeselare hier paal en perk aan stellen. 14 handelaars uit het stadscentrum fungeren hierbij als ambassadeurs en helpen elk op hun eigen manier om het gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen en kiezen er voor om herbruikbare verpakkingen te stimuleren. “Ook startten we voor onze eigen medewerkers een potjesbieb”, zegt schepen van afval en netheid Stefaan Van Coillie (CD&V).
 2. Cadeautjes shoppen en wijn proeven bij Oxfam Wereldwinkel
  Roeselare

  Cadeautjes shoppen en wijn proeven bij Oxfam Wereldwin­kel

  Oxfam Wereldwinkel in de Noordstraat transformeert van zaterdag 10 december tot eindejaar in een cadeauhuis. Het gamma wordt tijdelijk uitgebreid met extra artikelen uit het Zuiden, maar ook de vertrouwde bamboosokken van Thought, kruidenpakketjes van De Kruiderie, producten van Natuurpunt, 11.11.11 en wenskaarten van Unicef blijven in de aanbieding. Daarnaast is er op zaterdag 17 december van 13.30 tot 18 uur de jaarlijkse wijnproeverij, waar Gido Van Imschoot al jouw wijnvragen beantwoordt. De winkel is tijdens de eindejaarsperiode elke dag open van 9 tot 18 uur. Bestellen kan ook via de webshop. Thuislevering is mogelijk.
 3. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.