In de St. Godelievekerk worden twee polyvalente zalen gecreeërd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de St. Godelievekerk worden twee polyvalente zalen gecreeërd. © Stad Roeselare

Beitemse kerk wordt gemeenschapscentrum tegen februari 2023, ook omgeving krijgt groene makeover

RoeselareDe herbestemmingswerken aan de ontwijde St. Godelievekerk starten in juni. Tegen februari 2023 moet Beitem beschikken over een gemeenschapscentrum met een kleine en een grote polyvalente zaal, respectievelijk met een capaciteit van 450 en 80 personen. Het project heeft een prijskaartje van ruim 1,3 miljoen euro. Ondertussen is ook het voorontwerp voor de omgevingsaanleg klaar. Ontdek hier de eerste beelden.

 1. Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefietstocht
  Koolskamp

  Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefiets­tocht

  De tweejaarlijkse hoevefietstocht is terug. Op zondag 26 juni organiseren de Landelijke Gilde en Ferm Koolskamp die voor het eerst opnieuw sinds 2018. Het wordt een gezinsfietstocht met vijf stopplaatsen. “De fietstocht is zowel voor groot als klein toegankelijk”, vertelt Lieven Cortvriendt. “Er zijn 2 afstanden: 25 en 40 kilometer. De deelnemers krijgen op iedere stopplaats iets culinairs aangeboden en afsluiten doen we rond 17.30 uur met een barbecue in de loods van Hokotrans in de Oude Zwevezeelsestraat 13.” Daar kun je tussen 14 en 15 uur starten. Inschrijven voor 19 juni door het exacte bedrag, samen met je naam, het aantal volwassenen, kinderen en kleuters die zullen deelnemen, over te schrijven op BE40 7386 1800 0863 Kaarten kosten 25 euro, kinderen tussen 6 en 12 betalen 12 euro en kleuters nemen gratis deel. Meer info bij Danny Vanpoucke op 0497/59.80.61.
 1. Jongeman wil niet trakteren maar eigent zich wel pintjes toe en krijgt slag in aangezicht
  Roeselare / Staden

  Jongeman wil niet trakteren maar eigent zich wel pintjes toe en krijgt slag in aangezicht

  Een 21-jarige jongeman uit Staden riskeert een voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor een slag die hij verkocht op café. Het slachtoffer wilde niet meedoen met om beurten pintjes trakteren tijdens een verjaardagsfeestje maar eigende zich wel pintjes toe. Door de klap liep hij een neusbreuk op. “Onmogelijk dat die verwondingen door mijn slag zijn”, zei beklaagde S. B. (21).
 2. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.