Het Schierveldestadion in Roeselare.
Volledig scherm
Het Schierveldestadion in Roeselare. © Bart Vandenbroucke

Begin volgende week witte rook? Franse investeringsgroep biedt failliete KSV Roeselare mogelijk reddingsboei

Begin volgende week zou duidelijk moeten zijn of KSV Roeselare gered wordt. Een Franse investeringsgroep lijkt na het faillissement van de voetbalclub een concrete piste om het stamnummer 134 over te nemen. De voorbije week toonden zo’n acht partijen interesse, maar de Fransen deden donderdagavond de meest concrete voorstellen. Ondertussen legden ze ook een intentieverklaring af.

 1. “De kans op slagen is miniem, maar we willen ons niet laten doen.” Horecabroers Jan-Willem (25) en Louis (23) naar Raad van State tegen verplichte sluiting
  Roeselare

  “De kans op slagen is miniem, maar we willen ons niet laten doen.” Horeca­broers Jan-Wil­lem (25) en Louis (23) naar Raad van State tegen verplichte sluiting

  De zaakvoerders van de Roeselaarse Brasserie Flandria trekken naar de Raad van State tegen de beslissing van de federale regering om de horeca een maand te sluiten. Ze vragen bij hoogdringendheid de beslissing om de horeca te sluiten te schorsen. “De regering moet bewijzen dat er besmettingen zijn in de horeca”, aldus de broers Jan-Willem (25) en Louis (23) Pauwelyn.
 2. Brugse veldloop geannuleerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Brugse veldloop geannu­leerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis zullen er in 2020 geen veldlopen meer worden georganiseerd in West-Vlaanderen. De Jongerencross in Waregem werd al een tijd geleden afgelast en nu werd ook de derde editie van de Brugse veldloop geannuleerd. De CrossCup manche in Roeselare werd dan weer verplaatst naar 21 maart. Op die manier wordt de veldloop in Ieper in januari 2021 de eerste West-Vlaamse cross van het winterseizoen.
 3. 2-jarige zoontje van Hoogledenaar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”
  PREMIUM
  Roeselare/Hooglede

  2-jarige zoontje van Hooglede­naar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”

  Brooklyn, het tweejarige zoontje van Hoogledenaar Ash Delaere, vecht voor zijn leven. Het jongetje, dat samen met de ex-vrouw van Ash in Chicago woont, zit met een kwaadaardige tumor in zijn buik. Om geld in het laatje te brengen voor de bijzonder dure behandeling, organiseert papa Ash een pralineverkoop en een crowdfunding. “Ik wou niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”, zegt hij.