Basisschool De Bever in Beveren (Roeselare)
Volledig scherm
Basisschool De Bever in Beveren (Roeselare) © Google Maps

Basisschool De Bever krijgt subsidie van 90.000 euro voor renovatiewerken

RoeselareBasisschool De Bever in de Roeselaarse deelgemeente Beveren krijgt van de Vlaamse overheid 90.433,20 euro voor renovatiewerken. Alles samen investeert Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) deze maand 7 miljoen euro in 23 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. 

 1. Ria Beeusaert-Pattyn is langst zittende vrouwelijke burgemeester: “20 jaar geleden spraken mensen spontaan mijn man aan”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Ria Beeusaert-Pat­tyn is langst zittende vrouwelij­ke burgemees­ter: “20 jaar geleden spraken mensen spontaan mijn man aan”

  Ria Beeusaert-Pattyn staat al twintig jaar aan het roer van Lichtervelde en is daarmee de langst zittende vrouwelijke burgemeester van Vlaanderen. Hoog tijd voor een babbel over verleden, heden en toekomst. “De mooie momenten, zoals de opening van het rusthuis of van OC De Schouw onthoud ik uiteraard ook, maar het zijn de moeilijke momenten die je vormen tot wie je bent.”
 2. Daniël (77) doet collectie van 4.000 bierflesjes, 5.000 glazen en 10.000 bierkaartjes van de hand: “In de container? Dat krijg ik niet over mijn hart”
  PREMIUM
  Hooglede

  Daniël (77) doet collectie van 4.000 bierfles­jes, 5.000 glazen en 10.000 bierkaart­jes van de hand: “In de container? Dat krijg ik niet over mijn hart”

  Interesse in een fles Carlsberg die speciaal gebrouwen werd voor de kroning van de Deense koning? Of wat dacht u van een Lichtervelds Piro-biertje van zestig jaar oud? Het zijn slechts enkele van de duizenden unieke bierflesjes die je bij Hoogledenaar Daniël Hoornaert kunt vinden. De gepensioneerde bouwvakker doet z’n volledige collectie van de hand. “Tuurlijk doet dit pijn. Veel pijn zelfs. Maar ik wil dat anderen ervan kunnen genieten als ik er niet meer ben.”
 3. LEKKER LOKAAL: pure smaken maken van restaurant Retro ook in coronatijden een aanrader
  PREMIUM
  Izegem

  LEKKER LOKAAL: pure smaken maken van restaurant Retro ook in coronatij­den een aanrader

  Op 11 september pakten chef Guy Deneweth en Mathieu Matton trots uit met het vernieuwd interieur van hun restaurant Retro, in Izegem. Een dikke maand later moest de zaak dicht, nog eens door corona. En dus schakelde het duo opnieuw over naar takeaway, om toch maar zoveel mogelijk restaurantbeleving bij de mensen thuis te brengen. De smaakpapillen worden er nog steeds verwend, het kader moet je erbij denken. Een troef minder, dat staat vast. Guy en Mathieu snakken dan ook naar normale tijden. Restaurant Retro vind je ook terug in ons restaurantdossier.
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie