AZ Delta campus Rumbeke
Volledig scherm
AZ Delta campus Rumbeke © Maxime Petit

AZ Delta verplicht chirurgisch masker voor patiënten en bezoekers

 1. Roeselaarse horeca reageert gemengd op heropening op 1 mei: “Wel perspectief, maar acht weken is nog lang”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se horeca reageert gemengd op heropening op 1 mei: “Wel perspec­tief, maar acht weken is nog lang”

  Bij heel wat horecaondernemers staat 1 mei wellicht al met rood omcirkeld in hun agenda. Na bijna tweehonderd dagen verplichte sluiting mogen ze vanaf die dag, als de cijfers het toelaten en de vaccinatiecampagne ver genoeg gevorderd is, opnieuw koken en tappen. Bij de Roeselaarse horeca zijn de reacties verdeeld, terwijl hun klanten al volop reservaties aan het maken zijn.
 2. Alexander Doom op het EK indoor in Torun: “Individueel de halve finale halen zou fantastisch zijn”
  ATLETIEK

  Alexander Doom op het EK indoor in Torun: “Individu­eel de halve finale halen zou fantas­tisch zijn”

  Vanavond wordt het Europees kampioenschap indoor in het Poolse Torun op gang geschoten. België treedt er aan met een ruime selectie van dertig atleten. Alexander Doom (23) heeft de komende dagen een heel druk programma, want de Roeselarenaar komt individueel in actie op de 400m en maakt ook deel uit van het 4x400m estafetteteam. “Ik kom hier vooral om te leren. Alles wat erbij komt, is mooi meegenomen”, klinkt het.
 1. WVI zoekt schapen voor begrazing bedrijvenpark Krommebeek
  Beveren

  WVI zoekt schapen voor begrazing bedrijven­park Krommebeek

  De West-Vlaamse Intercommunale wil het onderhoud en beheer van het grasland in het recent ontwikkelde bedrijvenpark Beveren-Krommebeek hoofdzakelijk uitvoeren via begrazing door schapen. Zo wil de WVI het gebied op een aantrekkelijke, duurzame en ecologisch verantwoorde manier beheren. Hiervoor is de WVI op zoek naar een schapenhouder. Geïnteresseerde schapenhouders kunnen hun kandidatuur uiterlijk vrijdag 5 maart indienen bij de WVI. Meer info op www.wvi.be.
 2. Straks Bon’Ap op hoek Molenstraat en Westlaan?
  Roeselare

  Straks Bon’Ap op hoek Molen­straat en Westlaan?

  Er zijn plannen voor een nieuwe Bon’Ap-maaltijdwinkel op de hoek van de Westlaan en de Molenstraat. Dat blijkt uit een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de stad. Er is sprake van een rolstoeltoegankelijke nieuwbouw met overdekt terras, de aanleg van 22 parkeerplaatsen voor personeel en klanten, een fietsenstalling voor 16 fietsen en een eigen hoogspanningscabine. Rond de nieuwbouw wordt groenaanleg voorzien. Momenteel loopt het openbaar onderzoek betreffende deze vergunningsaanvraag. Het dossier is na afspraak in te kijken op het stadhuis bij het loket van de dienst Omgevingsvergunningen. Bezwaren kunnen tot en met 26 maart ingediend worden. Uiterlijk tegen 6 juni moet het stadsbestuur een beslissing nemen over het al dan niet verlenen van de vergunning.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"