In AZ Delta is het alle hens aan dek.
Volledig scherm
PREMIUM
In AZ Delta is het alle hens aan dek. © Henk Deleu

AZ Delta overstijgt met 158 coronapatiënten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijdelijk”

RoeselareAZ Delta telt nu al 158 besmette coronapatiënten. Het is duidelijk dat de tweede golf er een grotere impact heeft dan de eerste. Het ziekenhuis stelt alle niet-levensnoodzakelijke operaties uit. Daar vallen ook kankeroperaties onder, hoe vreemd dat ook klinkt. “Ik heb daar vannacht echt wakker van gelegen”, zegt arts Karin Decaestecker van de crisiscel bij het AZ Delta.

 1. Nog geen duidelijkheid over herstart competitie: West-Vlaanderen wacht op Voetbal Vlaanderen, eerste nationale mikt op weekend van 16 januari
  VOETBAL

  Nog geen duidelijk­heid over herstart competitie: West-Vlaanderen wacht op Voetbal Vlaanderen, eerste nationale mikt op weekend van 16 januari

  Er kan nog altijd geen klare wijn geschonken worden over een datum tot heropstart van de voetbalcompetitie in de amateur en provinciale reeksen. Na het Overlegcomité van vorige vrijdag is het wel duidelijk dat een hervatting in januari zeker niet haalbaar meer zal zijn. De geruchtenmolen is intussen flink aan het draaien, waarbij zelfs gewag gemaakt wordt van een annulering van de huidige competitie.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"