AZ Delta campus Rumbeke
Volledig scherm
AZ Delta campus Rumbeke © Maxime Petit

AZ Delta opent stilteruimte

RoeselareAZ Delta maakte gebruik van de week van de Spirituele Zorg om in campus Rumbeke een stilteruimte te openen. Die vind je op de tweede verdieping van het ziekenhuis. 

 1. Ter Posterie ontvangt expo Time and Tide
  Roeselare

  Ter Posterie ontvangt expo Time and Tide

  Vanaf vandaag kan je in Ter Posterie langs de Ooststraat terecht voor de expo Time and Tide. Eind 2020 lanceerde stad Roeselare een brede oproep naar kunstenaars om voorstellen te doen over hoe we verdriet en verlies kunnen transformeren in kunst. Het doel van de oproep was een kunstwerk voor de publieke ruimte als herinnering aan de coronacrisis, een periode met een enorme impact op onze samenleving. Uit alle inzendingen werden, na een eerste beoordelingsronde door een externe jury vijf laureaten geselecteerd wiens werk het effect op de mens in coronatijden weerspiegelde. In de tentoonstelling Time and Tide brengt curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte het werk samen van deze vijf laureaten die in hun werk tegelijk omgaan met stilte en de verstilde kracht van de natuur. Je ziet er de werken van kunstenaars Stijn Cole, Stief DeSmet, Joost Gevaert, Robbert&Frank Frank&Robbert en Tinus Vermeersch. De tntoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 9 januari. Dit van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur. Op 24 en 31 december kan je er terecht tot 16 uur en op 25 december en 1 januari blijft Ter Posterie dicht. Meer info op www.terposterie.be.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.