AZ Delta lanceert de FAST-song
Volledig scherm
AZ Delta lanceert de FAST-song © Screenshot

AZ Delta leert je symptomen van beroerte herkennen van FAST-song

RoeselareBij een beroerte is het heel belangrijk om de symptomen snel te herkennen. Daarom heeft AZ Delta naar aanleiding van Wereldberoertedag op vrijdag 29 oktober een rapnummer - de FAST-song - gemaakt samen met de Antwerpse rapper Mc Kobaye.

 1. Zo reageert horeca in de Mandelstreek op strengere maatregelen: “Heel bang dat het langer dan drie weken gaat duren”
  PREMIUM
  Izegem / Roeselare / Tielt

  Zo reageert horeca in de Man­delstreek op strengere maatrege­len: “Heel bang dat het langer dan drie weken gaat duren”

  Een verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven dat opnieuw volledig op slot moet. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde coronamaatregelen en dat komt hard aan bij de horecaondernemers in de Mandelstreek. Wij legden ons oor te luister in enkele cafés, restaurants en een feestzaal en hoorden gemengde reacties. Terwijl de ene liever strengere maatregelen gezien had, vindt de ander dat het Overlegcomité nu al bijzonder drastisch geweest is.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.