AZ Delta campus Rumbeke
Volledig scherm
AZ Delta campus Rumbeke © Maxime Petit

AZ Delta krijgt Vlaamse subsidie van 635.000 euro voor onderzoeksproject rond beter gebruik gezondheidsgegevens

RoeselareHet leer- en innovatiecentrum RADar van AZ Delta krijgt van Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V), op advies van het Vlaams Agentschap Innoveren en Onderzoek (VLAIO), een subsidie van 635.000 euro. Dat voor het driejarige ADAM-project, wat staat voor Advanced Data-Aided Medicine, dat een totaalkost van bijna 1,3 miljoen euro heeft. 

 1. Burgemeester reageert op open brief na dodelijk ongeval Marthe (23): “Verantwoordelijkheid van ons allemaal”
  Roeselare

  Burgemees­ter reageert op open brief na dodelijk ongeval Marthe (23): “Verant­woor­de­lijk­heid van ons allemaal”

  Na het dodelijke ongeval tijdens het Batjesweekend in Roeselare waarbij fietsster Marthe Hanssens (23) het leven liet, schreef leerkracht Thomas Ryon (32) een open brief naar burgemeester Kris Declercq (CD&V) waarin hij opriep strenger en beter op te treden tegen verkeersovertreders. “De brief raakte de juiste snaar”, reageert de burgervader. “Straffen is belangrijk maar er is bij iedereen een mentaliteitswijziging nodig. Zijn integrale reactie op de open brief…
 2. Actiecomité en Ardoois gemeentebestuur samen tegen herindeling N37 tot Vlaamse Hoofdweg: “Dringend derde rijstrook op E403 in plaats van semi-autosnelweg door onze gemeente”
  PREMIUM
  Ardooie

  Actieco­mité en Ardoois gemeentebe­stuur samen tegen herinde­ling N37 tot Vlaamse Hoofdweg: “Dringend derde rijstrook op E403 in plaats van se­mi-autosnel­weg door onze gemeente”

  Ardooie zegt luid en duidelijk neen tegen de herclassificatie van de N37 tot Vlaamse Hoofdweg. Niet alleen het gemeentebestuur is fundamenteel tegen de plannen om van de N37 de belangrijkste verkeersas tussen Aalter en Roeselare te maken, ook het nagelnieuwe actiecomité ‘Leefbaar Ardooie - NEEN aan N37 Ardooie als Vlaamse Hoofdweg’ verzet zich tegen de plannen en bracht het onderwerp maandagavond op de gemeenteraad. De visie vanuit Ardooie is duidelijk: “We pleiten voor de N37 als Regionale Weg met invoering van tol in combinatie met een derde rijstrook op de E403”, aldus schepen Véronique Buyck (Groep 82).