Automobilist J.D. verschuilt zich in een politiewagen achter enkele blaadjes papier na zijn voorleiding voor de onderzoeksrechter.
Volledig scherm
Automobilist J.D. verschuilt zich in een politiewagen achter enkele blaadjes papier na zijn voorleiding voor de onderzoeksrechter. © HLN

Automobilist (24) onder strikte voorwaarden vrijgelaten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”

RoeselareDe 24-jarige automobilist uit Roeselare die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roeselare onder invloed een 23-jarige fietsster doodreed, is zaterdag door de onderzoeksrechter onder heel strikte voorwaarden vrijgelaten. “Hij is er echt kapot van. Zijn gedachten gaan enkel naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer.” De jongeman bleek niet alleen onder invloed van alcohol, maar er waren ook sporen van cannabisgebruik.

 1. Organisatie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien
  Roeselare

  Organisa­tie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien

  Nog deze vrijdag en volgende week kan je genieten van een gratis Parkies-concert in het Roeselaarse Sint-Sebastiaanspark. Met de droogte en de hoge temperaturen in het achterhoofd lanceert de organisatie via hun sociale media een oproep aan hun bezoekers om zeker geen peuken op de grond te gooien. Dit niet alleen omwille van het risico op brandgevaar. “We zijn een groen festival met een hart voor de natuur, dus hopelijk kunnen we op jullie steun rekenen”, klinkt het. Deze week staat ABBA4U op de Parkies in Roeselare, volgende week sluit Gers Pardoel de reeks concerten af.
 2. Schooldirecteur Elias ontpopt zich als ene helft van DJ-duo Tuff Luv: “Volgend schooljaar geef ik wellicht een workshop aan leerlingen”
  PREMIUM
  Rumbeke / Izegem

  Schooldi­rec­teur Elias ontpopt zich als ene helft van DJ-duo Tuff Luv: “Volgend schooljaar geef ik wellicht een workshop aan leerlingen”

  Een schooldirecteur die dit weekend plaatjes draait op het nieuwe dancefestival Speelkwartier: op papier is het alvast een goede match, maar wie verder kijkt ziet wel meer gelijkenissen tussen het beroep en de hobby van Elias Rommens (31), die met goede vriend Willem Helsmoortel (36) DJ-duo Tuff Luv vormt. “Leerlingen vinden mijn hobby wel leuk, dus volgt er straks wellicht een DJ-workshop in de middagpauze.”