Schoolkameraden Eric Deprez en Geert Soetaert vonden mekaar na decennia terug in de file aan het keuringsstation.
Volledig scherm
Schoolkameraden Eric Deprez en Geert Soetaert vonden mekaar na decennia terug in de file aan het keuringsstation. © CDR

Autokeuring zonder afspraak zorgt voor ellenlange file in Roeselare: “Maar wel mijn oude schoolkameraad voor het eerst in decennia teruggezien”

RoeselareHet is de eerste dag sinds de coronacrisis dat je je auto opnieuw kan laten keuren zonder afspraak. Dat leidt tot een ware stormloop op het keuringsstation in de Roeselaarse deelgemeente Beveren waar de auto’s staan aan te schuiven tot op de Rijksweg. Politiezone RIHO roept op om niet naar het keuringsstation af te zakken.

  1. Jong geleerd is oud gedaan: Verpleegopleiding Ic Dien op bezoek in SBS De Octopus
    Roeselare

    Jong geleerd is oud gedaan: Verpleegop­lei­ding Ic Dien op bezoek in SBS De Octopus

    De leerlingen van het eerste leerjaar van Stedelijke Basisschool (SBS) De Octopus kregen deze week bezoek van enkele medewerkers van verpleegopleiding Ic Dien. Dit naar aanleiding van het maandthema in de klas: het menselijk lichaam. Verpleegkundigen leerden de leerlingen de basis van reanimatie, hoe ze een echt prikje plaatsen, konden ze elkaars hart beluisteren en - als ze dit durfden- konden ze een echt (varkens)hart bekijken of zelfs voelen. “Het enthousiasme bij de kinderen bleek supergroot en hun interesse in het lichaam fijn om te zien. Misschien zien we hen later nog wel terug als studenten in onze school. Opvolging verzekerd!”, lacht verpleegkundedocent Angelique Staelens die het moment in goede banen leidde.