Pol Mistiaen en Ellen D'Hooghe waren 20 jaar samen, waarvan 11 jaar getrouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Mistiaen en Ellen D'Hooghe waren 20 jaar samen, waarvan 11 jaar getrouwd. © RV

ASSISEN. Vader van Ellen (37) vernam op familiefeest dat zijn dochter vermoord was: “Als ik aan hem had gekund, was hij er ook niet meer geweest”

Oekene/BruggeOpnieuw een moeilijke dag voor beschuldigde Pol Mistiaen (46) op zijn assisenproces. Nadat gisteren zijn vader al weinig goeds kon zeggen over zijn eigen bloed, had zijn schoonfamilie vandaag al evenmin woorden van lof voor hem. Rik D’Hooghe (62) en Marijke Vanlerberghe (61) mochten hun kleinkind pas na zes maanden een eerste keer in hun armen houden. “Ik heb daar veel tranen voor gelaten”, vertelt de mama van de vermoorde Ellen D’Hooghe (37). Hun emotionele getuigenis, onder andere over hoe ze moesten vernemen dat hun dochter was vermoord. 

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. ASSISEN. Verdediging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Verdedi­ging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”

  In het Brugse assisenhof is vrijdagmorgen het proces gestart tegen Pol Mistiaen (46) uit Oekene. Anderhalf jaar geleden sloeg Mistiaen zijn echtgenote Ellen D’Hooghe (37) dood met een ijzeren staaf. De verdediging kondigde aan de feiten niet te zullen betwisten. “Dit is het ergste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan.”
 3. ASSISEN. “Mama stopte me nog in bed. Het was de laatste keer dat ik haar zag”: verhoor van 12-jarig zoontje van Ellen (37) doet zaal ijzig stil worden
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. “Mama stopte me nog in bed. Het was de laatste keer dat ik haar zag”: verhoor van 12-jarig zoontje van Ellen (37) doet zaal ijzig stil worden

  “Aah! Aaah! Stop! En dan een klap.” De toen 12-jarige R. hoorde anderhalf jaar geleden de doodstrijd van zijn moeder in de slaapkamer naast hem. Luttele uren later vertelde het zoontje van Pol Mistiaen (46) en Ellen D’Hooghe (37) aan de politie hoe hij niet naar de slaapkamer van mama en papa mocht gaan en hij zijn vader later in de tuin zag rondzwalpen. De beelden van het verhoor werden maandag afgespeeld in het Brugse assisenhof en grepen iedereen naar de keel.