Pol Mistiaen en Ellen D'Hooghe waren 20 jaar samen, waarvan 11 jaar getrouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Mistiaen en Ellen D'Hooghe waren 20 jaar samen, waarvan 11 jaar getrouwd. © RV

ASSISEN. Vader van Ellen (37) vernam op familiefeest dat zijn dochter vermoord was: “Als ik aan hem had gekund, was hij er ook niet meer geweest”

Oekene/BruggeOpnieuw een moeilijke dag voor beschuldigde Pol Mistiaen (46) op zijn assisenproces. Nadat gisteren zijn vader al weinig goeds kon zeggen over zijn eigen bloed, had zijn schoonfamilie vandaag al evenmin woorden van lof voor hem. Rik D’Hooghe (62) en Marijke Vanlerberghe (61) mochten hun kleinkind pas na zes maanden een eerste keer in hun armen houden. “Ik heb daar veel tranen voor gelaten”, vertelt de mama van de vermoorde Ellen D’Hooghe (37). Hun emotionele getuigenis, onder andere over hoe ze moesten vernemen dat hun dochter was vermoord. 

 1. ASSISEN. Verdediging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Verdedi­ging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”

  In het Brugse assisenhof is vrijdagmorgen het proces gestart tegen Pol Mistiaen (46) uit Oekene. Anderhalf jaar geleden sloeg Mistiaen zijn echtgenote Ellen D’Hooghe (37) dood met een ijzeren staaf. De verdediging kondigde aan de feiten niet te zullen betwisten. “Dit is het ergste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan.”
 2. ASSISEN. “Hij vindt dat papa zijn straf verdient. Hoe langer, hoe beter”: zus van Ellen (37) nam 12-jarige neefje in huis na moord op zijn moeder
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. “Hij vindt dat papa zijn straf verdient. Hoe langer, hoe beter”: zus van Ellen (37) nam 12-jarige neefje in huis na moord op zijn moeder

  “R. voelt zich gelukkig in ons gezin en ziet mijn vier zonen als zijn broers.” Nele D’Hooghe (42) nam anderhalf jaar geleden de 12-jarige zoon van haar zus Ellen (37) in huis na de moord op zijn moeder. De vrouw kwam gisteren getuigen hoe het kind van 12 omgaat met de vreselijke feiten. De zwaarste klappen kreeg beschuldigde Pol Mistiaen (46) gisteren uit onverwachte hoek: zijn vader, die weinig goede woorden overhad voor zijn eigen zoon.
 3. ASSISEN. Minnaar van Ellen (37) over hun eerste date, een half jaar voor ze werd vermoord: “Ze vroeg nadien waarom ik haar niet had gekust”
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Minnaar van Ellen (37) over hun eerste date, een half jaar voor ze werd vermoord: “Ze vroeg nadien waarom ik haar niet had gekust”

  “Ellen is donderdagavond bij mij vertrokken en ik heb haar niet meer gezien.” De jeugdliefde van de vermoorde Ellen D’Hooghe (37) barstte dinsdagmorgen in tranen uit tijdens zijn getuigenis in het Brugse assisenhof. Ellen wilde Pol Mistiaen (46) voor hem verlaten en moest dat met haar leven bekopen. “Ik ben zeker dat ze voor mij zou gekozen hebben”, vertelde Kurt Dewispelaere (42). De beste vrienden van het echtpaar hadden eerder al een opvallende getuigenis afgelegd.