Pol Mistiaen werd eerder deze middag schuldig bevonden aan moord.
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Mistiaen werd eerder deze middag schuldig bevonden aan moord. © Photo News

ASSISEN. Pol Mistiaen (46) krijgt 22 jaar cel voor moord op echtgenote Ellen (37): “Hij koos voor de ultieme oplossing van zijn relatieproblemen”

Oekene/Brugge“Ik heb een pracht van een dochter mogen kennen en wat heb ik gedaan? Ik heb ermee gespeeld.” Pol Mistiaen (46) had zich in zijn laatste woord tot de ouders en andere nabestaanden van Ellen gericht. Twee uur later kreeg de Oekenaar 22 jaar opsluiting voor de moord op zijn echtgenote. “We kunnen nu proberen de dood van Ellen een plaats te geven", reageren de ouders van Ellen.

 1. ASSISEN. Minnaar van Ellen (37) over hun eerste date, een half jaar voor ze werd vermoord: “Ze vroeg nadien waarom ik haar niet had gekust”
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Minnaar van Ellen (37) over hun eerste date, een half jaar voor ze werd vermoord: “Ze vroeg nadien waarom ik haar niet had gekust”

  “Ellen is donderdagavond bij mij vertrokken en ik heb haar niet meer gezien.” De jeugdliefde van de vermoorde Ellen D’Hooghe (37) barstte dinsdagmorgen in tranen uit tijdens zijn getuigenis in het Brugse assisenhof. Ellen wilde Pol Mistiaen (46) voor hem verlaten en moest dat met haar leven bekopen. “Ik ben zeker dat ze voor mij zou gekozen hebben”, vertelde Kurt Dewispelaere (42). De beste vrienden van het echtpaar hadden eerder al een opvallende getuigenis afgelegd.
 2. ASSISEN. “Mama stopte me nog in bed. Het was de laatste keer dat ik haar zag”: verhoor van 12-jarig zoontje van Ellen (37) doet zaal ijzig stil worden
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. “Mama stopte me nog in bed. Het was de laatste keer dat ik haar zag”: verhoor van 12-jarig zoontje van Ellen (37) doet zaal ijzig stil worden

  “Aah! Aaah! Stop! En dan een klap.” De toen 12-jarige R. hoorde anderhalf jaar geleden de doodstrijd van zijn moeder in de slaapkamer naast hem. Luttele uren later vertelde het zoontje van Pol Mistiaen (46) en Ellen D’Hooghe (37) aan de politie hoe hij niet naar de slaapkamer van mama en papa mocht gaan en hij zijn vader later in de tuin zag rondzwalpen. De beelden van het verhoor werden maandag afgespeeld in het Brugse assisenhof en grepen iedereen naar de keel.
 1. ASSISEN. “Mistiaen, je bent een lafaard. Met nul respect voor de familie van Ellen”: beschuldigde krijgt het hard te verduren tijdens pleidooien
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. “Mistiaen, je bent een lafaard. Met nul respect voor de familie van Ellen”: beschuldig­de krijgt het hard te verduren tijdens pleidooien

  “Neem nooit een kind weg van bij zijn moeder die hem zo graag ziet.” Menig aanwezige in de Brugse assisenzaal pinkte een traantje weg bij het pakkende pleidooi van de advocate van het 13-jarige zoontje van Pol Mistiaen (46) en Ellen D’Hooghe (37). Mieke Byttebier riep de beschuldigde nog eens op de waarheid te vertellen over de brutale moord. R. volgde alles mee vanop de eerste rij. Moedig als hij is. Volgens de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie werd de moord op zijn moeder tot in de perfectie uitgevoerd.
 2. ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldigde blijft geheugenverlies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldig­de blijft geheugen­ver­lies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”

  Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, vertelde Oekenaar Pol Mistiaen (46) tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof over het bedrog van zijn echtgenote. Over hoe hij Ellen (37) op een dag samen met haar jeugdliefde betrapte op een parking en hij nadien haar gaan en staan controleerde. Over hoe hij haar de maanden nadien probeerde terug te winnen. Een verhaal vol details, maar over één moment herinnerde de Oekenaar zich niets meer: de moord zelf. “Die vraag houdt me zelf ook nog elke dag bezig als ik in de spiegel kijk”, vertelde hij.
 3. ASSISEN. Pol Mistiaen (46) schuldig aan moord op zijn echtgenote Ellen (37): “Ze heeft zich nog omgedraaid, maar ik ben als een wilde tekeer gegaan met die ijzeren staaf”
  PREMIUM
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Pol Mistiaen (46) schuldig aan moord op zijn echtgenote Ellen (37): “Ze heeft zich nog omgedraaid, maar ik ben als een wilde tekeer gegaan met die ijzeren staaf”

  Pol Mistiaen (46) had niet betwist dat hij zijn echtgenote Ellen (37) anderhalf jaar geleden op gruwelijke wijze doodsloeg met een ijzeren staaf in hun woning in Oekene. Weinig verrassend verklaarden het hof en de jury de beschuldigde donderdagmiddag dan ook schuldig aan moord. Mistiaen had bij aanvang van de zitting iedereen verrast door plots toch te beginnen te praten over het moment van de moord. Of hem dat een mildere straf oplevert, weet hij later op de dag.
 4. ASSISEN. Verdediging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Verdedi­ging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”

  In het Brugse assisenhof is vrijdagmorgen het proces gestart tegen Pol Mistiaen (46) uit Oekene. Anderhalf jaar geleden sloeg Mistiaen zijn echtgenote Ellen D’Hooghe (37) dood met een ijzeren staaf. De verdediging kondigde aan de feiten niet te zullen betwisten. “Dit is het ergste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan.”