Volledig scherm
© Klaas Verdru

ARhus zoekt gezondheidsgerelateerde projecten in secundaire scholen

 1. Gabriël is zelf risicopatiënt, maar gaat toch vrijwillig helpen in rusthuis De Zilverberg: “Ik ben nergens veiliger dan hier”
  PREMIUM
  Roeselare

  Gabriël is zelf risicopa­tiënt, maar gaat toch vrijwillig helpen in rusthuis De Zilverberg: “Ik ben nergens veiliger dan hier”

  Hij is 74 en diabetespatiënt. Gabriël Cortvriendt behoort overduidelijk tot een risicogroep voor het coronavirus. Toch is hij sinds de uitbraak van de pandemie als vrijwilliger dagelijks van 8 tot 16 uur aan de slag in het Roeselaarse rusthuis De Zilverberg. “Sommige mensen zeggen dat ik het zoek, maar ik kan nergens veiliger zijn dan hier”, zegt hij.
 2. Eerste steen Bel-Ford gelegd: tegen zomer 2022 verrijzen 71 flats, een kantoor en een publieke binnentuin op Belgacomsite

  Eerste steen Bel-Ford gelegd: tegen zomer 2022 verrijzen 71 flats, een kantoor en een publieke binnentuin op Belgacomsi­te

  Op de Belgacomsite, tussen de Sint-Amands-, de Hendrik Conscience- en de Wortelstraat, is de eerste steen gelegd van Bel-Ford. Tegen de zomer van 2022 verrijst op die plek een duurzaam nieuwbouwproject bestaande uit drie appartementsgebouwen die samen goed zijn voor 71 flats, een kantoorgebouw voor Crefius en een ondergrondse parking. Een groene as doorheen de site zal voor iedereen toegankelijk zijn.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Roeselare op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Roeselare op dinsdag 20 oktober

  In Roeselare zijn er op één dag 38 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 37. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 298 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Roeselare komt dat getal nu op 469 te liggen. Roeselare heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement