Maddy Bonte tijdens de symbolische sensibiliseringsactie.
Volledig scherm
Maddy Bonte tijdens de symbolische sensibiliseringsactie. © Joke Couvreur

ARhus zet zich in voor Nowedo vzw en zo ook voor dove collega Maddy

ARhus zet zich in het kader van de Warmste Week in voor vzw Nowedo, een organisatie die zich inzet voor doven en slechthorenden. Personeelslid Maddy Bonte is zelf doof en is actief binnen Nowedo. De warmste activiteiten van het kenniscentrum op De Munt zijn vrijdagavond afgetrapt met een quiz waaraan zowel horenden, slechthorenden als doven deelnamen.

0 reacties

 1. Marleen (63) zegt 300 maal dank aan ex-collega’s van Familiezorg: “Jullie werk wordt wel degelijk gezien”
  PREMIUM
  Roeselare

  Marleen (63) zegt 300 maal dank aan ex-collega’s van Familie­zorg: “Jullie werk wordt wel degelijk gezien”

  Marleen Casier (63) ging al ongeveer anderhalf jaar geleden met pensioen, maar blijft haar ex-collega’s bij thuiszorg Familiezorg steunen. Drie weken lang was ze quasi fulltime in de weer om ruim 300 zelfgemaakte kaartjes te knutselen voor hen. Thuiszorgers krijgen volgens haar te weinig aandacht, terwijl de coronacrisis ook op hen weegt. “Ik wou hen tonen dat hun werk wel degelijk gezien wordt”, aldus Marleen.
 2. Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuigschrift basisonderwijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteuning in de klas”
  West-Vlaanderen

  Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuig­schrift basisonder­wijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteu­ning in de klas”

  In de provincie West-Vlaanderen steeg het aantal leerlingen dat aan het secundair onderwijs begint zonder getuigschrift lager onderwijs in 4 jaar tijd met maar liefst 95,45 procent. “Een eenduidige verklaring is er daarvoor niet, maar het is een trend die zorgen baart”, zegt volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V).
 3. Groen overhandigt petitie met 600 handtekeningen vóór fietszones, maar stadsbestuur wil niets forceren
  Roeselare

  Groen overhan­digt petitie met 600 handteke­nin­gen vóór fietszones, maar stadsbe­stuur wil niets forceren

  Oppositiepartij Groen gaf pas een petitie met net geen 600 handtekeningen aan het stadsbestuur, maar kreeg het deksel op de neus. In de nabije toekomst komen er geen grote fietszones in Roeselare. Schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) gaf tijdens het in ontvangst nemen van de petitie mee dat ze niet tegen het voorstel is, maar ze wil liever een geleidelijke aanpak.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten