Volledig scherm
© Klaas Verdru

ARhus ondersteunt leerkrachten bij start nieuwe schooljaar

 1. Groen wil nu al duidelijkheid over toekomst bedrijfssites in stadscentrum
  Roeselare

  Groen wil nu al duidelijk­heid over toekomst bedrijfssi­tes in stadscen­trum

  Groen wil dat het stadsbestuur nu al de toekomst van geïsoleerde bedrijven in het stadscentrum vastlegt. “Zo maak je nu al duidelijk dat daar geen nieuwe bedrijven kunnen komen op een plek waar ze eigenlijk niet meer horen”, zegt gemeenteraadslid Bert Wauters. “Wij denken concreet aan de site in de Hoogleedsesteenweg tussen nummers 43 en 53, de zeepziederij Gryspeerdt aan de Moermanparking, de schroothandel Vandenbroucke in de Kokelaarstraat en de site Galloo in de Mandellaan. Wij ijveren voor de opmaak van een ruimelijk uitvoeringsplan (RUP) voor deze en soortgelijke zones dat een nieuwe toekomst kan geven aan een buurt met bijkomend groen, nieuwe parkjes, een ruimere speelzone,…” Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) is geen voorstander van de piste van een RUP. “Dit is zeer tijdrovend, zeker als je werkt op postzegelniveau en voor specifieke percelen. Het is beter om werk te maken van een goed gedragen stedenbouwkundige visie. Dat geeft meer flexibiliteit naar de toekomst toe. We weten niet wanneer die sites eventueel een nieuwe toekomst zullen krijgen, en mogen de fout niet maken om nu al ruimtelijke keuzes te maken voor de toekomst.”
 1. Dansstudio ∙ndigo doet aan yoga voor India
  Roeselare

  Dansstudio ∙ndigo doet aan yoga voor India

  Dansstudio ∙ndigo organiseert op zaterdag 2 januari een yogales ten voordele van India. Meer specifiek willen ze hun buren Nico Staessens en Els Delie die zich sinds jaar en dag inzetten voor India steunen. “Nico en Els zijn sinds 2010 al vele keren naar India geweest om zich te engageren in het opzetten van een gemeenschapshuis in een klein dorp in Orissa”, vertelt Ineke Vandevyvere, samen met Justin Yep artistiel leider van ∙ndigo. “In dit gemeenschapshuis krijgen vrouwen, jongeren en kinderen de kans om nieuwe vaardigheden te leren. Eén van de grote dromen is om er ook een speeltuin te kunnen inrichten voor de kinderen. Ook wij dragen dit project een warm hart toe. Justin is immers in India geboren. Als duwtje in de rug van Nico en Els organiseren we op 2 januari een gratis online yogales. Wie wil kan in de veilige omgeving van z’n woonkamer samen met z’n bubbel genieten van een leuke yogales en tegelijk het goede doel steunen want de deelnemers kunnen zelf een vrije bijdrage storten op rekeningnummer van de vzw. Het lijkt ons heel toepasselijk om samen yoga te doen, want de bakermat van yoga ligt in India. “ Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@ndigo.be.
 2. Geen ijspiste of kerstkraampjes: dit eindejaar lokt Roeselare gezinnen met... TikTok-challenges
  Roeselare

  Geen ijspiste of kerstkraam­pjes: dit eindejaar lokt Roeselare gezinnen met... Tik­Tok-challenges

  Een sfeervolle eindejaarsperiode plannen vergt een grote creativiteit in coronatijden. De winkelstraten beloven kalm te blijven. Roeselare zet daarom nog meer dan anders in op sfeer en beleving, met een lichtspel op het stadhuis en de belforttoren, een 3D-selfiebooth waar je foto’s kan maken op Times Square en - als klap op de vuurpijl - de RSL TikTok Kerstmis Tour, met prikkelende uitdagingen voor jong en oud. “We willen de Roeselarenaar volop laten genieten met hun bubbel”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V).
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered