Alertis, tot voor kort gekend als Ardovlam, is klaar voor de toekomst.
Volledig scherm
Alertis, tot voor kort gekend als Ardovlam, is klaar voor de toekomst. © RV

Ardovlam wordt Alertis en lanceert nieuw communicatieplatform: “We willen vandaag al werken aan de beveiligingsoplossingen van de toekomst”

Ardovlam, de Belgische marktleider in brandbeveiliging en detectiesystemen, heet voortaan Alertis. Het bedrijf uit Roeselare bestaat dertig jaar en wil met de naamsverandering het brede scala aan activiteiten meer in de kijker zetten. “We zijn vooral bekend voor onze brandbeveiligingssystemen, maar ondertussen zijn we een innovatief bedrijf dat complete oplossingen aanbiedt voor de beveiliging van gebouwen”, stelt zaakvoerder Guy Slagmulder.

 1. Huwelijksbootje Noël en Maria vaart 60 jaar
  Beveren

  Huwelijks­boot­je Noël en Maria vaart 60 jaar

  Noël Heytens en Maria De Craemer vierden afgelopen weekend de 60e verjaardag van hun huwelijksgeloften. Het diamanten paar woont langs de Heirweg waar ze schepen Bart Wenes (CD&V- ontvingen die de felicitaties namens de stad kwam overbrengen. Noël is afkomstig uit Gits terwijl Maria vroeger in Aarsele woonde. Het koppel kende elkaar al langer toen de vonk oversloeg tijdens een bromfietsenkoers in Aarsele. Het koppel stapte uiteindelijk op 28 juli 1962 in het huwelijksbootje. Noël verdiende de kost als wiskundeleraar in de Broederschool terwijl Maria haar eigen bontatelier uitbaatte. Ze bezegelden hun liefde met drie kinderen, zijn de fiere grootouders van negen kleinkinderen en hebben met Aster ook al één achterkleinkind.
 1. Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbreiding De Waterdam en meer: “Woonzorgcentrum van de toekomst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbrei­ding De Waterdam en meer: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst”

  Het vroegere woonzorgcentrum Ter Dreve in Roeselare, op vandaag gekend als de laagbouw van woonzorgcentrum De Waterdam, wordt dit najaar gesloopt. Motena heeft de intentie om op de site op de hoek van de Drafstraat en de Brugsesteenweg een nieuwbouw te realiseren die niet alleen plaats biedt aan nagelnieuwe kamers voor De Waterdam, maar onder meer ook aan een dagcentrum voor personen met jongdementie en een nieuwe thuis voor Therapeutisch Zorgpunt N.
 2. Tweevoudige uitbreiding bij Gastro Henri: Jonas en Céline verwachten eerste kindje én bouwen extra verdieping op hun restaurant
  PREMIUM
  Roeselare

  Tweevoudi­ge uitbrei­ding bij Gastro Henri: Jonas en Céline verwachten eerste kindje én bouwen extra verdieping op hun restaurant

  Uitbreiden is dezer dagen de rode draad in het leven van Jonas Aernout en Céline Vansteenbrugge. De zaakvoerders van Gastro Henri verwachten in november hun eerste kindje, en starten een maandje eerder met de bouw van een extra verdiep bovenop hun restaurant langs de Henri Horriestraat in Roeselare. “We mikken met die uitbreiding op een zakelijk publiek”, aldus het koppel.