Cain Ransbottyn kreeg de monsterhamburger met tien stukken vlees op binnen 35 minuten tijd en moest dus niet betalen.
Volledig scherm
Cain Ransbottyn kreeg de monsterhamburger met tien stukken vlees op binnen 35 minuten tijd en moest dus niet betalen. © Cain Ransbottyn

Antwerpenaar slaagt in burgerchallenge van Shifters en speelt vette hap van 1,5 kilo in halfuur binnen

Een Antwerpenaar is er vrijdag als eerste in geslaagd om de gigantische Break Out-burger - van 1,5 kilogram met tien stukken vlees - van hamburgerrestaurant Shifters binnen de 35 minuten op te eten. Cain Ransbottyn (42) uit Brasschaat had op de kop 30 minuten nodig voor de uitdaging.

 1. Slager pakt uit met veilig alternatief voor cowboysteak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”
  Sint-Eloois-Winkel

  Slager pakt uit met veilig alterna­tief voor cowboy­steak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”

  Een spitplank met brandpasta gebruiken om cowboysteak te bakken aan de eettafel, mag sinds enkele maanden niet meer. Aanleiding is een aantal ongevallen met dergelijke spitplanken waarbij mensen brandwonden opliepen. Slager/traiteur Nico Vandemoortele uit Sint-Eloois-Winkel, die vaak zo’n spitplanken verhuurt, komt nu op de proppen met een veilig alternatief. “De charme van de vlammetjes voor je neus valt weg maar aan de smaak van het gebakken vlees verandert niks”, zegt Nico.
 2. N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan
  Roeselare

  N-VA Kort­rijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan

  De N-VA-leden van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt kozen een nieuw bestuur voor de komende drie jaar. Het huidige bestuur werd met ruime meerderheid herverkozen. Johan De Poorter uit Meulebeke werd herverkozen als arrondissementeel voorzitter. Hij zal de komende jaren, net zoals de voorbije jaren, worden geflankeerd door Hein Depoorter uit Izegem als ondervoorzitter en Jorgen Deman uit Zwevegem als arrondissementeel secretaris. De leden verkozen ook acht partijraadsleden, die zullen zetelen in de nationale Partijraad van N-VA. Het gaat om Charlotte Bonte uit Wevelgem, Rolf Caers uit Ingelmunster, Roeselarenaar Chris Deneir, Izegemnaar Hein Depoorter , Vicky De Rijcke uit Dentergem, Martin D’Haene uit Lendelede, Stijn ‘Adhemar’ Vandamme uit Oostrozebeke en Wingenaar Pieter-Jan Verhoye.
 3. Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers
  PREMIUM
  Rumbeke

  Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers

  Na twee dodelijke ongevallen in twee jaar tijd wordt het beruchte kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat in Rumbeke aangepast. Dat wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fietsers zullen op dit punt de oversteek niet meer kunnen maken, de maximumsnelheid wordt er verlaagd en beide rijrichtingen op de Rijksweg worden van elkaar afgescheiden met betonblokken.