Van de anonieme motorrijder die wordt ingezet in de politiezone RIHO circuleert al enkele dagen een foto op sociale media.
Volledig scherm
Van de anonieme motorrijder die wordt ingezet in de politiezone RIHO circuleert al enkele dagen een foto op sociale media. © RV

Anonieme politiemotor één maand op de baan: 222 vaststellingen

Roeselare/Izegem/HoogledeOm asociaal verkeersgedrag, maar ook kleinere inbreuken efficiënter te bestraffen, zet de politiezone RIHO sinds een maand een nieuw wapen in: een inspecteur op een anonieme motor. Dat leidt tot een grotere pakkans, al circuleert op sociale media al enkele dagen een foto van de motorfiets.

 1. Smartphonespel stuurt je op spannende zoektocht door Roeselare
  Roeselare

  Smartphone­spel stuurt je op spannende zoektocht door Roeselare

  Nog tot eind augustus nemen CC De Spil, Open Doek, de koepelorganisatie voor amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, en appontwikkelaar Toyfoo je samen mee op een interactieve zoektocht door de stad aan de hand van een smartphonespel. ‘Het genootschap van de vreemde vogels’ is een spannende zoektocht naar de waarheid. Jouw smartphone leidt je door de Roeselaarse straten waar een heel verhaal verstopt zit achter deuren, vensters en gevels. Je ontvangt berichten en videoboodschappen en zo leer je nieuwe mensen kennen, vreemde vogels en zwarte katten. Samen vinden jullie wat jullie zoeken en zoeken jullie wat jullie moeten vinden. De zoektocht is gratis. Om te kunnen spelen moet je de app WayWays downloaden. De uitnodigingscode is ‘roeselare’ en de eerste tip vind je aan café Verne langs de Kermisstraat. Meer op www.despil.be.
 1. QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach
  Roeselare

  QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach

  Roeselare zet haar bekende dichter en schrijver Albrecht Rodenbach in de kijker met een digitale belevingsroute doorheen het centrum van de stad. Door QR-codes te scannen op verschillende locaties, kom je meer te weten over ‘Berten’, zijn werk, en de bijzondere plekken zelf. “Dit is maar het begin”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Dirk Lievens (CD&V) “We willen routes uitstippelen rond allerlei figuren, zoals Adriaen Willaert.”