Jonah Muylle van De Schaduw kreeg de Cultuurtrofee uit handen van Michel Veracx, voorzittr van de cultuurraad, schepen Dirk Lievens en burgemeester Kris Declercq.
Volledig scherm
Jonah Muylle van De Schaduw kreeg de Cultuurtrofee uit handen van Michel Veracx, voorzittr van de cultuurraad, schepen Dirk Lievens en burgemeester Kris Declercq. © CDR

Animal Farm wint Roeselaarse Cultuurtrofee

RoeselareDe Schaduw, de Tuin der Lusten en De Spil mogen zich de winnaars van de Roeselaarse Cultuurtrofee 2021 noemen. Die hebben ze te danken aan het totaaltheater in open lucht Animal Farm dat ze dit najaar brachten in een verlaten Rumbeekse vierkantshoeve.

  1. Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft 17e jaarboek klaar
    Ardooie/Koolskamp

    Heemkundi­ge Kring Ar­dooie-Kools­kamp heeft 17e jaarboek klaar

    De Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft haar 17e jaarboek klaar. Naar jaarlijkse traditie geeft het jaarboek duiding bij interessante onderwerpen uit het verre of minder verre verleden van de gemeente. Het is een leuk hebbeding of geschenkidee. Dit jaar belicht het jaarboek onder andere oude straatnemen en plaatsnamen van Ardooie, een soldatenbrief uit Spanje, de Gilde der Ambachten en Neringen in Ardooie, de militaire raid Bruxelles – Oostende in 1902, het altaar van Onze-Lieve-Vrouw in de kerk van Ardooie en 75 jaar Sint-Cecilia Ardooie-Koolskamp.