Je kan onder meer een bezoek brengen aan het All-Bouwhuis.
Volledig scherm
Je kan onder meer een bezoek brengen aan het All-Bouwhuis. © kos

All-Bouw opent eigen deuren en werven op Nieuwbouwzondag

 1. KOERSbus brengt museum naar de wielerfans: “Topstukken? De fietsen van wereldkampioenen Annemiek van Vleuten, Tony Martin en Eddy Merckx”
  Roeselare

  KOERSbus brengt museum naar de wielerfans: “Topstukken? De fietsen van wereldkam­pi­oe­nen Annemiek van Vleuten, Tony Martin en Eddy Merckx”

  KOERS, het Roeselaarse Museum van de Wielersport, komt voortaan ook naar je toe. In de aanloop naar het WK wielrennen werd een bus omgevormd tot mobiel wielermuseum. Die trekt de komende maanden eerst naar de Roeselaarse scholen om vanaf juli naar tal van steden en gemeenten met een WK-historiek of -link af te zakken. Ook op het WK zelf zal de bus niet ontbreken.
 2. Maselis zwaait Johny Ducasteele uit na carrière van ruim 40 jaar
  Roeselare

  Maselis zwaait Johny Ducasteele uit na carrière van ruim 40 jaar

  Voor Roeselarenaar Johny Ducasteele (60) start een nieuw hoofdstuk: hij gaat met pensioen. Ducasteele is een gekend gezicht aan de kaaien van Roeselare doordat hij ruim 43 jaar de boten loste bij het graanverwerkend bedrijf Maselis. Zijn vader, die indertijd dezelfde functie uitoefende, loodste hem er binnen. Bij Maselis kennen ze Johny als een sympathieke kerel met een bijzondere uitstraling. Een groots pensioenfeest kon nog niet plaatsvinden door de coronapandemie, maar uitstel is geen afstel volgens zaakvoerder Patrick Maselis. Net voor het vertrek kreeg Johny nog enkele cadeaus van de directie en het personeel.
 1. Modernistische miljoenenvilla in Tielt zet deuren voor het eerst open tijdens kunstexpo: “Unieke kans om met dit erfgoed kennis te maken”
  PREMIUM
  Tielt

  Modernisti­sche miljoenen­vil­la in Tielt zet deuren voor het eerst open tijdens kunstexpo: “Unieke kans om met dit erfgoed kennis te maken”

  De modernistische villa van Konstrukto-architect Georges Vandenbussche in Tielt vormt vanaf zaterdag het decor voor een groepstentoonstelling van Museum Dhondt-Dhaenens uit Sint-Martens-Latem. Voor het grote publiek is het de uitgelezen kans om niet alleen coronaproof wat kunst op te snuiven, maar voor het eerst ook kennis te maken met de indrukwekkende woning, die nog steeds te koop staat.
 2. “Corona deed mijn broer in coma belanden”: Patrick loopt 33 kilometer naar ziekenhuis. Het werd een tocht vol verrassingen
  PREMIUM
  Diksmuide

  “Corona deed mijn broer in coma belanden”: Patrick loopt 33 kilometer naar ziekenhuis. Het werd een tocht vol verrassin­gen

  Patrick Vansteelandt (38) uit Diksmuide trok zijn loopschoenen aan en zette koers naar AZ Delta in Roeselare, 33 kilometer verder. Waarom hij dat deed, raakt de gevoelige snaar. “Mijn oudste broer Franky (54) ligt in coma, nadat hij getroffen werd door het coronavirus. Ik moest iets doen om dit zelf te kunnen verwerken en het team van AZ Delta te bedanken”, vertelt Patrick. Het werd een bijzondere tocht. Én een persoonlijke overwinning.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?