Lieven Verbrigghe (links) en dochter Janne, Lisa Vanhauwere en mama Hilde Verbrigghe van kledingzaak Verso op de Grote Markt in Izegem samen op een archieffoto uit 2020.
Volledig scherm
Lieven Verbrigghe (links) en dochter Janne, Lisa Vanhauwere en mama Hilde Verbrigghe van kledingzaak Verso op de Grote Markt in Izegem samen op een archieffoto uit 2020. © VDI

Algerijnse ex-profvoetballer met kompaan terecht voor reeks winkeldiefstallen in Roeselaarse regio

Roeselare/IzegemEen 55-jarige Fransman en een 45-jarige Algerijnse ex-profvoetballer zijn verantwoordelijk voor een reeks van 16 winkeldiefstallen in Roeselare en Izegem. Zes maanden na hun arrestatie in Roeselare zitten ze nog altijd in de cel en moesten ze zich woensdag voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. H. Horriestraat tijdelijk dicht door verbouwing Gastro Henri
  Roeselare

  H. Horrie­straat tijdelijk dicht door verbouwing Gastro Henri

  Restaurant Gastro Henri wil een extra verdiep bovenop hun restaurant langs de Henri Horriestraat realiseren. Om die verbouwingswerken te kunnen uitvoeren, is het nodig om de straat af te sluiten. De Henri Horriestraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 7 oktober, van maandag 10 oktober tot en met woensdag 12 oktober en op vrijdag 14 oktober. Plaatselijk verkeer zal er mogelijk zijn. Doorgaand verkeer moet daarentegen een omleiding volgen via de Sint-Amandsstraat en Noordstraat.
 1. CultuurWinkel niet langer actief onder de vlag van het Davidsfonds: “Geen lidkaart meer, voordeelpas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  CultuurWin­kel niet langer actief onder de vlag van het Davids­fonds: “Geen lidkaart meer, voordeel­pas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”

  Het Davidsfonds heeft in Sint-Eloois-Winkel niet langer een plaatselijke afdeling. De maar liefst twintig bestuursleden varen een onafhankelijke koers. “Voortaan gaan we door het leven als CultuurWinkel: een vzw met een knipoog naar onze gemeente maar tegelijk ook met een verwijzing naar ons rijke aanbod”, zegt voorzitter Stefanie Temperman. Van een historische stap gesproken.
 2. Maxime Vandelannoitte (SK Roeselare-Daisel): “We mikken op een driepunter tegen Elene-Grotenberge”
  voetbal derde nationale A

  Maxime Vandelan­noit­te (SK Roeselare-Dai­sel): “We mikken op een driepunter tegen Elene-Grotenber­ge”

  Derdenationaler SK Roeselare-Daisel krijgt zaterdagavond thuis tegen Elene-Grotenberge een herkansing. Vorig weekend moesten de manschappen van coach Kurt Vercamp immers vrede nemen met een puntendeling op Schiervelde tegen HO Wolvertem Merchtem. Een tweede driepunter zou de Schierveldeboys goed van pas komen indien ze een plaatsje in de rustige middenmoot willen bemachtigen.