Alex Leupe
Volledig scherm
Alex Leupe © Jos Bogaerts

Alex Leupe stopt na 12 jaar als Roeselaars centrummanager

RoeselareVzw Shopping en Centrum Roeselare neemt afscheid van centrummanager Alex Leupe. Hij stopt wegens privéredenen. 

 1. 'Baby Friendly Hospital Initiative'-label voor kraamafdeling AZ Delta campus Rumbeke
  Rumbeke

  'Baby Friendly Hospital Initiati­ve'-la­bel voor kraamafde­ling AZ Delta campus Rumbeke

  De kraamafdeling van AZ Delta campus Rumbeke mocht onlangs het ‘Baby Friendly Hospital Initiative’-label ontvangen. Het BFHI-label geeft aan dat het ziekenhuis een kwalitatief hoogstaande opvang, ondersteuning en begeleiding biedt voor moeder en baby. Eén van de prioriteiten hierbij is de bevordering en ondersteuning van borstvoeding, iets waar AZ Delta veel aandacht aan besteed gezien de vele voordelen die borstvoeding biedt aan zowel het kind als de moeder. Het ziekenhuis heeft de ambitie om op korte termijn het BFHI-label ook te behalen voor campus Menen en campus Torhout.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. VVVR brengt hulde aan Koning-Soldaat en Helden van de Ijzer
  Roeselare/Nieuwpoort

  VVVR brengt hulde aan Ko­ning-Sol­daat en Helden van de Ijzer

  De Groote Oorlog mag nooit vergeten worden. Voor de 87e keer op rij werd zondag in Nieuwpoort hulde gebracht aan koning Albert I en de duizenden Helden van de Ijzer. Vanuit alle hoeken van het land kwamen mensen bijeen aan de voet van het imposante Koning Albert I monument om zowel de Koning-Soldaat als alle Belgische soldaten die sneuvelden tijdens de Groote Oorlog in eendracht te herdenken. Tijdens de plechtigheid tekende ook een delegatie van de Verbroedering van Vaderlandslievende verenigingen Roeselare present die er bloemen neerlegde.
 3. WILDING laat je via erfgoedverhalen verdwalen in het Bergmolenbos
  Roeselare

  WILDING laat je via erfgoedver­ha­len verdwalen in het Bergmolen­bos

  CC De Spil zorgt voor een unieke ervaring in het Bergmolenbos. Dit dankzij de poëtische en interactieve luister-app WILDING. Die nodigt je uit om te verdwalen en te dolen in het bos terwijl je hoort hoe mythische natuurwezens uit oude verhalen weer tot leven komen en mensen getuigen over hun ontmoeting met waterduivels en witte vrouwen. “Voor WILDING namen we 100 jaar oude volksverhalen uit de streek opnieuw op in het Roeselaars dialect. Verschillende acteurs onder wie Matthias Sercu spraken die in”, zegt Cathérine Ongenae, bezielster en maakster van WILDING.
 4. Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverdedigingscursus voor kotstudenten
  PREMIUM
  Roeselare

  Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverde­di­gings­cur­sus voor kotstuden­ten

  Jurgen Devolder, bezieler van Devotion Tactical Defence Center, pakt uit met een cursus zelfverdediging voor kotstudenten. In vier lessen leert de specialist geweldsbeheersing bij Politiezone RIHO studenten niet alleen een reeks zelfverdedigingstechnieken maar onder meer ook hoe je agressie vermijdt en hoe je smartphone het verschil kan maken op het moment dat je je onveilig voelt. “Het toenemende aantal meldingen van needle spiking en de verkrachting van en moord op Julie Van Espen liggen aan de basis van deze cursus”, aldus Jurgen.