De politierechter verplichtte de brandweervrijwilliger één jaar lang een alcoholslot te installeren.
Volledig scherm
De politierechter verplichtte de brandweervrijwilliger één jaar lang een alcoholslot te installeren. © Photo News

Alcoholslot en 35 dagen rijverbod voor brandweerman na botsing met 2,71 promille

RoeselareEen botsing met twee geparkeerde wagens in Roeselare met 2,71 promille alcohol in het bloed heeft een vrijwillige brandweerman een rijverbod van 35 dagen opgeleverd. Ook moet hij voor een jaar een alcoholslot in zijn auto laten installeren.

 1. Burgemeester achter draaitafel op Dag van de Jeugdbeweging
  Roeselare

  Burgemees­ter achter draaitafel op Dag van de Jeugdbewe­ging

  De jeugdbewegingen worden op vrijdag 22 oktober in het zonnetje gezet en dat gaat ook in Roeselare niet zomaar voorbij. De Jeugdraad en de stad bundelen de krachten, met de steun van hogeschool Vives, Mulder en Café Cirque, voor een ochtendfuif met ontbijt op het Polenplein. Die start om 7 uur en eindigt om 8.15 uur. Bijzondere gast achter de draaitafels wordt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Hij krijgt het gezelschap van Tim De Bree en een speciale gast. Het gaat om een Covid Safe Event. De organisatie benadrukt dat alcohol en kleurpoeder niet getolereerd wordt, maar roept op in uniform naar de ochtendfuif te komen. Als herinnering krijg je een uniek embleem om op je uniform te bevestigen. Dat is te verkrijgen bij het binnenbrengen van je recycleerbare beker.
 1. Bouwplannen? Interieurarchitect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”
  PREMIUM
  Roeselare

  Bouwplan­nen? Interieur­ar­chi­tect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”

  Tv-programma’s over bouwen en verbouwen zijn populairder dan ooit en dat inspireerde Eline Rousseau (41). Jaarlijks wil ze een woning verbouwen en inrichten om zo mensen met (ver)bouwplannen te inspireren en tips te geven. Haar eerste project ligt in de Pieter de Coninckstraat. “We vormen een huis uit de jaren ’40 met een vleugje Art Deco om tot een moderne woning met de warmte en gezelligheid van toen”, zegt Eline.