Ook gisteren tijdens de avondspits was het aanschuiven aan de ovonde.
Volledig scherm
Ook gisteren tijdens de avondspits was het aanschuiven aan de ovonde. © Foto Couvreur

Al jaren file... De oplossing: beetje verf

ROESELARE/HOOGLEDEEen eerste oplossing voor het fileleed op de Brugsesteenweg komt er begin 2018. Aan de ovonde in Hooglede wordt een aparte rijstrook voor bussen en verkeer richting Rijksweg gemaakt. Voor een totale heraanleg heeft het Agentschap voor Wegen en Verkeer nu geen centen. Ideeën die wel circuleren, zijn een extra weg achter het Mammoetcenter en de aanleg van busbanen.

 1. Hamburgerrestaurant Flooh’s schakelt versnelling hoger in Sint-Alfonsusstraat: “Opvallende gevel, overdadig interieur, vernieuwd menu en uitgebreid concept”
  PREMIUM
  Roeselare

  Hamburger­res­tau­rant Flooh’s schakelt versnel­ling hoger in Sint-Alfonsus­straat: “Opvallende gevel, overdadig interieur, vernieuwd menu en uitgebreid concept”

  De opvallende oranje gevel in de Sint-Alfonsusstraat al opgemerkt? Op deze locatie heropent hamburgerrestaurant Flooh’s op vrijdag 19 augustus de deuren. Florence Bruneel (29) en Alexis Vandemoortele (32) waren met hun homemade burgers tot voor kort om de hoek te vinden in de Delaerestraat maar waren toe aan een volgende stap in hun culinair avontuur. Ze kozen voor een overdadige inrichting, een andere beleving en een vernieuwd menu. “Je kan hier zowel terecht voor een snelle hap als een totaalbeleving van cocktail tot dessert”, zeggen de vriendinnen.
 2. Standhouders voor tweedehands wielerbeurs in KOERS gezocht
  Roeselare

  Standhou­ders voor tweede­hands wieler­beurs in KOERS gezocht

  KOERS. Museum van de Wielersport organiseert op zaterdag 10 september een tweedehands wielerbeurs. Het museum slaat hiervoor de handen in elkaar met de Koninklijke Wielerclub ‘De Yzerzonen’, die net geen kwarteeuw lang haar beurs in Hooglede organiseerde. In KOERS zal je een uitgebreid aanbod aan tweedehands publiciteitsfoto’s, persfoto’s, wielerboeken, wielertijdschriften en allerlei wielerverzamelingen vinden. Ben je standhouder? Reserveer dan nu je standplaats van maximum vijf lopende meter aan zes euro per lopende meter via koersmuseum@roeselare.be of 051/26.24.00. Na reservatie ontvang je een factuur. Standhouders kunnen de dag zelf vanaf 9 uur hun stand inrichten. Naast het museum wordt parking voor standhouders voorzien. Bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur. De beurs wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag.