Ook gisteren tijdens de avondspits was het aanschuiven aan de ovonde.
Volledig scherm
Ook gisteren tijdens de avondspits was het aanschuiven aan de ovonde. © Foto Couvreur

Al jaren file... De oplossing: beetje verf

ROESELARE/HOOGLEDEEen eerste oplossing voor het fileleed op de Brugsesteenweg komt er begin 2018. Aan de ovonde in Hooglede wordt een aparte rijstrook voor bussen en verkeer richting Rijksweg gemaakt. Voor een totale heraanleg heeft het Agentschap voor Wegen en Verkeer nu geen centen. Ideeën die wel circuleren, zijn een extra weg achter het Mammoetcenter en de aanleg van busbanen.

 1. Nieuwe vergunningsaanvraag voor winkelcentrum op Creasite: actiecomité Leefbaar Schiervelde verzet zich opnieuw
  Roeselare

  Nieuwe vergun­nings­aan­vraag voor winkelcen­trum op Creasite: actieco­mité Leefbaar Schiervel­de verzet zich opnieuw

  Het Actiecomité Leefbaar Schiervelde trekt opnieuw ten strijde. Ontwikkelaar NV Beco Retail diende een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning om een winkelcomplex op de Creasite te realiseren. Voor het actiecomité het sein om opnieuw werk te maken van een bezwaarschrift en de hand te reiken naar alle andere partijen die zich eerder dit jaar met succes verzetten tegen de plannen. NV Beco wil er onder meer een eerste West-Vlaamse filiaal van Jumbo openen.
 2. Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen
  Emelgem

  Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen

  Een bewegwijzerde marathon lopen in eigen stad? Het kan straks in Izegem, waar zaterdag een gloednieuwe looproute ingehuldigd werd in deelgemeente Emelgem. Na een eerdere lus in Izegem-centrum komen er in 2021 en 2022 ook bewegwijzerde lussen bij in Kachtem en in de Bosmolens, waarna alles samen verbonden wordt, goed voor een traject van 42,2 kilometer. En da’s een bekende afstand bij loopfanaten.