In december werd de ring rond Roeselare door honderden tractoren geblokkeerd. Met niet mis te verstane boodschappen.
Volledig scherm
In december werd de ring rond Roeselare door honderden tractoren geblokkeerd. Met niet mis te verstane boodschappen. © LSI

Al 62 Roeselaarse bezwaren tegen stikstofakkoord, ook stad plant negatief advies

RoeselareStad Roeselare is van plan om voor 1 augustus een negatief advies te geven aan het stikstofakkoord. “Onze regio, onze vallei van de voeding, is een belangrijk centrum van de voedingsindustrie en het stikstofdossier zorgt hier voor heel veel onzekerheid. We willen als stad een duidelijk signaal geven”, aldus schepen Francis Debruyne (CD&V).

  1. MIROM vervroegt huisvuilophaling door hitte, ook recyclageparken sturen openingsuren bij
    Roeselare

    MIROM vervroegt huisvuilop­ha­ling door hitte, ook recyclage­par­ken sturen openings­uren bij

    Afvalintercommunale MIROM, actief in Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke, stuurt haar afvalophaling bij door de aangekondigde hoge temperaturen. De ophalers van restafval, PMD, papier en karton en tuinafval kunnen vanaf woensdag 10 augustus een uurtje vroeger starten. Op die manier kunnen ze hun ronde wat vroeger afronden en de ergste hitte op de middag deels vermijden. Zet je afval dan ook zeker de avond voordien buiten.