Skater Franky V. uit Tielt legde zich niet neer bij de seponering en dagvaardde de agent rechtstreeks.
Volledig scherm
Skater Franky V. uit Tielt legde zich niet neer bij de seponering en dagvaardde de agent rechtstreeks. © Hans Verbeke

Agent veroordeeld voor ongeoorloofd politiegeweld na incident met skater rond mondmasker, skater krijgt straf voor smaad: “Rechtvaardige straf, voor beiden”

Roeselare/TieltDe agent die een 40-jarige skater in Roeselare hard aanpakte omdat die weigerde een mondmasker te dragen, is maandag door de rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor ongeoorloofd politiegeweld. De skater zelf kreeg een celstraf van acht dagen voor smaad aan de agent en de stadswachten die hem terecht wezen. “Terecht”, vindt de advocaat van de skater Hans Beerlandt.

  1. Bewoners Groenpark-Meiboom en stad maken buurt groener en verkeersveiliger via allereerste burgerbegroting
    Roeselare

    Bewoners Groen­park-Mei­boom en stad maken buurt groener en verkeers­vei­li­ger via allereer­ste burgerbe­gro­ting

    Meer groen, meer verkeersveiligheid en de invoering van een algemene zone 30 in de buurt. Dat zijn de voornaamste projecten waarin de inwoners van de wijk Groenpark-Meiboom zullen investeren met de 100.000 euro die ze krijgen van de stad in het kader van de allereerste Roeselaarse burgerbegroting. Die wordt een succes genoemd en krijgt in het najaar een vervolg. Dan krijgen de inwoners van Krottegem de kans om te bepalen wat er in hun wijk gebeurt met een budget van 200.000 euro.