Mohammad Qader Mohammadi naait van 's morgens tot 's avonds mondmaskers.
Volledig scherm
Mohammad Qader Mohammadi naait van 's morgens tot 's avonds mondmaskers. © CDR

Afghaanse vluchteling Qader (42) naait non-stop mondmaskers: “Ik wil iets terugdoen voor alle hulp die ik hier in België krijg”

Van ’s morgens tot ’s avonds zit Mohammad Qader Mohammadi (42) achter zijn naaimachine om mondmaskers te maken voor zorgverleners. Qader ontvluchtte zijn thuisland Afghanistan nadat zijn familie omkwam bij een raketaanval en trok naar Iran, waar hij leerde naaien. “Ik heb diabetes en behoor dus zelf tot de risicogroep, ik weet hoe belangrijk het is om je goed te beschermen”, vertelt Qader.

 1. “Slachtoffer verkrachtte mijn vriendin. Ik sloeg tilt toen ik dat hoorde”: deels voorwaardelijke celstraf na inbraak en brandstichting uit wraak
  PREMIUM
  Sint-Eloois-Winkel/Anzegem

  “Slachtof­fer verkracht­te mijn vriendin. Ik sloeg tilt toen ik dat hoorde”: deels voorwaarde­lij­ke celstraf na inbraak en brandstich­ting uit wraak

  Een 37-jarige man uit Sint-Eloois-Winkel moet niet terug naar de gevangenis nadat hij bij een vriend uit Anzegem inbrak en brandstichtte. “Het deed pijn om te horen wat hij met mijn vriendin had gedaan. Onder invloed van drank en drugs reageerde ik verkeerd”, gaf hij toe. De rechter gaf hem een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 34 maanden. Zijn vriendin, die hem naar de woning bracht, moet een werkstraf van 150 uren uitvoeren.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?