ARhus schenkt computermateriaal aan Dogbo.
Volledig scherm
ARhus schenkt computermateriaal aan Dogbo. © Joke Couvreur

Afgeschreven computers ARhus krijgen tweede leven in Dogbo

Kenniscentrum ARhus trekt in het kader van Music for Life alle registers open voor D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. Die vzw werd opgericht in het kader van de stedenband die Roeselare heeft met de Beninse stad Dogbo. 

 1. Uitvaartcentrum Werbrouck nu met ruime aula, die kleiner gemaakt kan worden: “Intieme, warme sfeer behouden is belangrijk”
  Roeselare

  Uitvaart­cen­trum Werbrouck nu met ruime aula, die kleiner gemaakt kan worden: “Intieme, warme sfeer behouden is belangrijk”

  Uitvaartcentrum Werbrouck kreeg een nieuw kleedje aangemeten. De aula werd vernieuwd en uitgebreid tot een capaciteit van 200 personen, de rouwkamers kregen een makeover en er werd een nieuwe winkel en kistenruimte gerealiseerd. Momenteel krijgt ook de gevel van het uitvaartcentrum langs de Bruanestraat nog een renovatiebeurt. “We wilden ons uitvaartcentrum warmer en huiselijker inrichten, iets wat zeker in huidige coronatijden heel belangrijk is”, zegt begrafenisondernemer Steve Laevens.
 2. Oppositie neemt masterplan kloostersite op de korrel: “De gemeente heeft een goudklompje van twee hectare in handen, maar neemt valse start”

  Oppositie neemt masterplan kloostersi­te op de korrel: “De gemeente heeft een goudklomp­je van twee hectare in handen, maar neemt valse start”

  De gemeenteraad boog zich maandagavond over de herbestemming van de kloostersite in Gits. Er ligt een masterplan op tafel dat voorziet in een nieuwe school, een nieuwbouw voor de zusters, een nieuw dienstencentrum, eventueel een kinderopvang, een openbaar park en de afbraak van het klooster. Oppositiepartij Groep21 erkent dat de site een unieke kans is voor de ontwikkeling van Gits, maar vindt dat het hele project een valse start nam.
 3. Brugse veldloop geannuleerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Brugse veldloop geannu­leerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis zullen er in 2020 geen veldlopen meer worden georganiseerd in West-Vlaanderen. De Jongerencross in Waregem werd al een tijd geleden afgelast en nu werd ook de derde editie van de Brugse veldloop geannuleerd. De CrossCupmanche in Roeselare werd dan weer verplaatst naar 21 maart. Op die manier wordt de veldloop in Ieper in januari 2021 de eerste West-Vlaamse cross van het winterseizoen.