ARhus schenkt computermateriaal aan Dogbo.
Volledig scherm
ARhus schenkt computermateriaal aan Dogbo. © Joke Couvreur

Afgeschreven computers ARhus krijgen tweede leven in Dogbo

Kenniscentrum ARhus trekt in het kader van Music for Life alle registers open voor D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. Die vzw werd opgericht in het kader van de stedenband die Roeselare heeft met de Beninse stad Dogbo. 

0 reacties

 1. Rumbeeks mobiliteitsplan krijgt definitief vorm: 15 nieuwe fietsstraten (maar de Guido Gezellelaan niet), uitbreiding zone 30 en aangepaste rijrichtingen
  PREMIUM
  Rumbeke

  Rumbeeks mobili­teits­plan krijgt definitief vorm: 15 nieuwe fietsstra­ten (maar de Guido Gezellel­aan niet), uitbrei­ding zone 30 en aangepaste rijrichtin­gen

  Het nieuwe Rumbeekse mobiliteitsplan is een feit. Vanaf dit najaar worden de eerste ingrepen uitgevoerd: de aanleg van vrijliggende fietspaden in de Oekensestraat, waar ook het kruispunt met de Wervikhovestraat veiliger wordt, en het wijzigen van enkele rijrichtingen. In 2023 en 2024 gaat de stad verder met het invoeren van zones 30 en fietsstraten. Na inspraak van de Rumbekenaars werden wel de plannen om de Guido Gezellelaan om te turnen tot fietsstraat geschrapt, net zoals de invoering van schoolstraten. Ook komt er in de Maria’s Lindestraat een proefproject voorafgaand aan de invoering van éénrichtingsverkeer.
 1. Geen zin om boodschappen te doen? Deliveroo levert ze voortaan aan huis binnen 30 minuten
  PREMIUM
  Roeselare

  Geen zin om boodschap­pen te doen? Deliveroo levert ze voortaan aan huis binnen 30 minuten

  Roeselarenaars kunnen vanaf nu niet alleen beroep doen op Deliveroo om een maaltijd aan huis te laten leveren, maar ook voor boodschappen. De bezorgdienst bundelt hiervoor de krachten met de Carrefour Express Roeselare op de Meensesteenweg. Later volgen mogelijk ook andere winkels. “Dankzij dit nieuwe partnerschap kunnen we de Roeselarenaars binnen amper 30 minuten een enorm gamma producten aanbieden, zonder dat hij of zij de minste moeite hoeft te doen”, aldus Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo.
 2. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
  Play
  Roeselare

  Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe H. bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.