Zwembad Sportoase in Roeselare.
Volledig scherm
Zwembad Sportoase in Roeselare. © Joke Couvreur

Abonnementen Sportoase automatisch verlengd na corona

Wie een abonnement heeft voor het zwembadcomplex of de fitness in sportcomplex Sportoase zal dat automatisch verlengd zien. Dat bevestigde sportschepen José Debels na een vraag van Filip Deforche van Vlaams Belang op de gemeenteraad.

 1. Parkeerwachters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijdende scanner
  Roeselare

  Parkeer­wach­ters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijden­de scanner

  Middelkerke zet vanaf volgende maand een scanvoertuig in voor parkeercontroles in plaats van parkeerwachters. Die wagen scant de nummerplaten van de geparkeerde auto’s. Middelkerke werkt voor haar parkeerbeleid samen met OPC, hetzelfde bedrijf waar Roeselare jaren geleden mee in zee ging. Tijdens de commissie ruimte wou gemeenteraadslid Cyriel Ameye (Vlaams Belang) dan ook graag weten of er ook plannen zijn om in Roeselare zo te gaan werken. “Dat is niet de bedoeling”, verzekert commercieel directeur bij OPC Philippe Maquestiaux. “In Roeselare hebben we met het stadsbestuur een quotum afgesproken, een maximum uit te schrijven parkeerboetes. Door een scanwagen in te zetten, zouden er meer bonnen uitgeschreven worden, dus hebben we besloten die scantechnologie niet te gebruiken.”
 1. Corona blijft Roeselare parkeerinkomsten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbreiding Shop&Go
  Roeselare

  Corona blijft Roeselare parkeerin­kom­sten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbrei­ding Shop&Go

  De impact van de coronapandemie op de inkomsten uit het parkeren was in de periode van september 2020 tot en met augustus 2021 nog steviger dan tijdens het werkingsjaar voordien. Dat blijkt uit het jaarverslag van nv Parkeren Roeselare. Zowel de inkomsten uit het betalend parkeren op de openbare weg als van het parkeren op de parkings zijn nog verder weggezakt. De inkomsten van de parkeerboetes gaan wel de hoogte in.
 2. Beitemse kerk wordt gemeenschapscentrum tegen februari 2023, ook omgeving krijgt groene makeover
  PREMIUM
  Roeselare

  Beitemse kerk wordt gemeen­schaps­cen­trum tegen februari 2023, ook omgeving krijgt groene makeover

  De herbestemmingswerken aan de ontwijde St. Godelievekerk starten in juni. Tegen februari 2023 moet Beitem beschikken over een gemeenschapscentrum met een kleine en een grote polyvalente zaal, respectievelijk met een capaciteit van 450 en 80 personen. Het project heeft een prijskaartje van ruim 1,3 miljoen euro. Ondertussen is ook het voorontwerp voor de omgevingsaanleg klaar. Ontdek hier de eerste beelden.