De corona-afdeling van AZ Delta (archiefbeeld).
Volledig scherm
De corona-afdeling van AZ Delta (archiefbeeld). © Henk Deleu

Aantal coronapatiënten in AZ Delta blijft dalen

Roeselare / Menen / TorhoutHet aantal opgenomen coronapatiënten blijft voorlopig dalen. Op dit moment zijn 134 besmette patiënten opgenomen in het AZ Delta, vorige week waren dat er nog 159.

 1. Als medeoprichter van K-Pop Belgium Society bewijst Guido (65) dat K-pop niet enkel voor tieners is
  PREMIUM
  Roeselare

  Als medeoprich­ter van K-Pop Belgium Society bewijst Guido (65) dat K-pop niet enkel voor tieners is

  K-pop verovert Europa en is vooral bij tieners een hype. Maar één van de medeoprichters van de K-Pop Belgium Society, die het genre in ons land promoot, is de 65-jarige Guido Bouckenooghe. Hij ontdekte het genre ruim tien jaar terug en is sindsdien helemaal in de ban van de Koreaanse popmuziek. “Bij optredens wordt er soms wel eens lacherig gedaan over m’n leeftijd, maar dat trek ik me helemaal niet aan”, zegt hij.
 2. Cultuurkapel De Schaduw gaat ondergronds voor coronaproof cultuurwandeling
  Ardooie

  Cultuurka­pel De Schaduw gaat onder­gronds voor corona­proof cultuurwan­de­ling

  Cultuurkapel De Schaduw blijft zich in tijden van corona creatief heruitvinden en pakt tijdens de krokusvakantie uit met MOLmens, een twee uur durende visuele audiowandeling die zich afspeelt diep onder de Ardooise akkers. Jonah Muylle, coördinator van De Schaduw, wist hiervoor enkele mooie namen te strikken, zoals Wouter Deprez. “De goesting bij ons en de acteurs en de honger naar cultuur bij het publiek is heel groot”, weet Jonah.
 1. Zaakvoerder slachthuis Verbist vraagt vrijspraak voor dierenmishandeling: “Privacy geschonden met undercoverbeelden”
  Izegem

  Zaakvoer­der slachthuis Verbist vraagt vrijspraak voor dierenmis­han­de­ling: “Privacy geschonden met undercover­beel­den”

  Louis Verbist (76), de uitbater van het gelijknamige runderslachthuis in Izegem, vraagt de vrijspraak voor inbreuken tegen het dierenwelzijn. De schokkende beelden uit 2017 waarop te zien is hoe runderen er behandeld werden, zijn namelijk gemaakt zonder toestemming. “Het filmen van de wanpraktijken is de enige manier om aan te tonen dat er zaken fout lopen binnen de slachthuizen”, reageert dierenrechtenbeweging Animal Rights.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech