Een Covid-afdeling van het AZ Delta in Rumbeke
Volledig scherm
Een Covid-afdeling van het AZ Delta in Rumbeke © Henk Deleu

Aantal coronapatiënten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Covid-afdelingen worden klaar gemaakt

Rumbeke / Menen / TorhoutIn het AZ Delta worden op dit moment 67 coronapatiënten verzorgd, 9 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen. Precies een week geleden ging het nog om 26 patiënten, meer dan een verdubbeling op amper één week tijd dus. Ondertussen wordt in de campus Rumbeke een derde Covid-afdeling klaar gemaakt, ook in de campus Torhout opent morgenmiddag een Covid-afdeling.

 1. Fietsster gewond na aanrijding bij rotonde
  Izegem

  Fietsster gewond na aanrijding bij rotonde

  Sandra M. (23) uit Izegem raakte donderdagvoormiddag gewond bij een ongeval. Dat gebeurde rond 11.15 uur aan de rotonde op het kruispunt van de Gentseheerweg met de Vlietmanstraat in Izegem. Sandra M. werd er op haar fiets aangereden door een auto, bestuurd door E.V. (75) uit Izegem. De jonge vrouw kwam daarbij ten val. Ze had pijn aan de schouder en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.
 2. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen