Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Aantal coronapatiënten AZ Delta daalt opnieuw: druk op Intensieve Zorgen blijft wel hoog

Roeselare / Menen / TorhoutHet aantal coronapatiënten in AZ Delta is opnieuw gezakt nadat het enkele weken op een gelijk niveau bleef hangen. Vorige week nog werden 80 coronapatiënten verzorgd in het AZ Delta, vandaag zijn dat er nog 56. De druk op Intensieve Zorgen blijft wel erg hoog. Daar blijft het aantal patiënten al weken rond de kaap van 20 hangen.

 1. Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamsponsor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familiesfeer uit”
  PREMIUM
  Hooglede

  Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamspon­sor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familie­sfeer uit”

  De Ronde van Frankrijk is vrijdag van start gegaan in Denemarken. Aan de start van het grootste wielerevenement van het jaar stond voor het eerst Alpecin-Deceuninck. Geen nieuwe ploeg, wel de nieuwe naam voor de ploeg van Mathieu van der Poel. Ontwerper en fabrikant van pvc- en aluminium ramen en deuren Deceuninck uit Gits (Hooglede) klimt vanaf de start van de Tour de France op van sponsor naar naamsponsor. De ideale gelegenheid dus voor een verhaal over ondernemen en wielrennen en de zoektocht naar het wielerhart van het bedrijf met CEO Bruno Humblet.
 1. Verenigingen verruilen voormalig Rumbeeks gemeentehuis dat kampt met vochtproblemen voor lokalen OCAR: “Altijd al bedoeld voor verenigingen”
  Rumbeke

  Verenigin­gen verruilen voormalig Rumbeeks gemeente­huis dat kampt met vochtpro­ble­men voor lokalen OCAR: “Altijd al bedoeld voor verenigin­gen”

  Het oude gemeentehuis van Rumbeke kampt met serieuze vochtproblemen. De stad wil het dak vernieuwen, maar daarvoor moeten de verenigingen die een thuis hebben in het beschermde gebouw verhuizen. Dit kan richting OCAR, waar de lokalen op de eerste verdieping eigenlijk al vanaf dag één bedoeld waren voor lokale verenigingen, maar de afgelopen jaren gebruikt werden door het (kunst)onderwijs. “We houden woord door deze plek nu terug te geven aan de verenigingen”, zegt patrimoniumschepen Nathalie Muylle (CD&V).