Een Covid-afdeling in het AZ Delta campus Rumbeke
Volledig scherm
Een Covid-afdeling in het AZ Delta campus Rumbeke © Henk Deleu

Aantal coronapatiënten AZ Delta bereikt stilaan laagtepunt

Roeselare / Menen / TorhoutHet aantal opgenomen coronapatiënten in het AZ Delta blijft dalen en bereikt stilaan een laagtepunt. Op dit moment worden nog 32 besmette patiënten verzorgd in het ziekenhuis. Daarvan liggen nog 9 op intensieve zorgen.

 1. Loonwerker lekt al voor de derde keer in twee weken hydraulische olie op de weg: “Zelfs uit een nieuwe sproeimachine… hoe kan dat nu?”
  PREMIUM
  Ardooie

  Loonwerker lekt al voor de derde keer in twee weken hydrauli­sche olie op de weg: “Zelfs uit een nieuwe sproeima­chi­ne… hoe kan dat nu?”

  Filip Verkindere (61) uit Ardooie moest dinsdagavond voor de derde keer in twee weken de brandweer bellen omdat er hydraulische olie lekte uit zijn sproeimachine. “Na de eerste keer kocht ik een nieuwe sproeimachine. 300.000 euro heeft die me gekost. Maar ondertussen is het weer twee keer in elf dagen gebeurd”, zucht de man. Leverancier Delvano uit Hulste onderzoekt het probleem.
 1. TAC Rally geannuleerd: “Rallyfans moeten zich onthouden van uitspraken die toekomst wedstrijd in gevaar kan brengen”
  RALLY

  TAC Rally geannu­leerd: “Rallyfans moeten zich onthouden van uitspraken die toekomst wedstrijd in gevaar kan brengen”

  Het Belgian Rally Championship zal op zaterdag 26 juni definitief van start gaan in Vresse-sur-Semois met de eerste editie van de South Belgian Rally. Organisator DG Sport kreeg, met steun van RACB Sport, de goedkeuring van de autoriteiten om de rally te organiseren volgens het geldende protocol. Echter de wedstrijd in Tielt, de bekende TAC Rally, voorzien als tweede manche van het Belgische kampioenschap, verdween dan weer van de kalender.
 2. West-Vlaamse beachvolleyballers halen knappe resultaten in BK-openingsmanche in Ieper
  BEACHVOLLEYBAL

  West-Vlaam­se beachvol­ley­bal­lers halen knappe resultaten in BK-openings­man­che in Ieper

  De eerste manche van het Belgisch kampioenschap in Ieper werd afgewerkt volgens een perfect scenario. Een zonovergoten site met de fraaie Lakenhallen in de achtergrond, mooie terreinen met een nieuw, professioneel netsysteem en natuurlijk de enthousiaste deelnemers die er volop zin in hadden na meer dan een jaar onderbreking in het beachvolleybal. Voor de meesten was het een beetje afwachten na zo’n lange onderbreking. Maar het niveau lag meteen hoog.