Photo News
Volledig scherm
© Photo News

87-jarige pleegt vluchtmisdrijf na botsing: automobilist niet meer geschikt om nog te rijden

RoeselareNa een botsing tegen het portier van een andere auto mag een 87-jarige automobilist uit Roeselare nooit meer met de wagen rijden. Op basis van een doktersverslag verklaarde de politierechter hem donderdag rij-ongeschikt.

 1. Roeselaars Kamerkoor steunt armoedeproject De Kerit met kerstconcert
  Roeselare

  Roeselaars Kamerkoor steunt armoedepro­ject De Kerit met kerstcon­cert

  Het Roeselaars Kamerkoor onder leiding van Kevin Hendrickx palmtop maandag 26 december de SintMichielskerk. In samenwerking met de Coalitie van mensen van goede wil brengen ze er een kerstconcert ten voordele van het decanale armoedeproject De Kerit die volledig werkt dankzij giften en benefietevenementen. Om 16 uur brengt het koor er samen met sopraan Hilde Coppé, bariton Kris Belligh en een barokensemble muziek van Bacht, Buxtehude, Schütz, Telemaan en Praetorius. Dit alles onder de noemer ‘Das Neugeborne Kindelein’. Tickets voor het concert (inclusief receptie) kosten 22 euro in voorverkoop, 24 euro aan de deur en zijn te verkrijgen via info@roeselaarskamerkoor.be. Houders van een vrijetijdspas betalen trouwens de helft van de prijs.
 2. Jong geleerd is oud gedaan: Verpleegopleiding Ic Dien op bezoek in SBS De Octopus
  Roeselare

  Jong geleerd is oud gedaan: Verpleegop­lei­ding Ic Dien op bezoek in SBS De Octopus

  De leerlingen van het eerste leerjaar van Stedelijke Basisschool (SBS) De Octopus kregen deze week bezoek van enkele medewerkers van verpleegopleiding Ic Dien. Dit naar aanleiding van het maandthema in de klas: het menselijk lichaam. Verpleegkundigen leerden de leerlingen de basis van reanimatie, hoe ze een echt prikje plaatsen, konden ze elkaars hart beluisteren en - als ze dit durfden- konden ze een echt (varkens)hart bekijken of zelfs voelen. “Het enthousiasme bij de kinderen bleek supergroot en hun interesse in het lichaam fijn om te zien. Misschien zien we hen later nog wel terug als studenten in onze school. Opvolging verzekerd!”, lacht verpleegkundedocent Angelique Staelens die het moment in goede banen leidde.