In de Azalealaan is de vergroening van de omgeving van de Sint-Jozefskerk afgetrapt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Azalealaan is de vergroening van de omgeving van de Sint-Jozefskerk afgetrapt. © CDR

7.000 vierkante meter beton aan Sint-Jozefskerk maakt plaats voor groen, ontmoeting en verkeersveiligheid

RoeselareMet de start van het opbreken van betonvakken in de Azalealaan aan de kant van de Rumbeeksesteenweg is de aftrap gegeven van het project ‘Sint-Jozef breekt uit’, één van de grootste Roeselaarse onthardingsprojecten van de legislatuur. Maar liefst 7.000 vierkante meter beton moet er tegen begin 2023 plaats ruimen voor groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid. “We maken werk van een echte parkstraat”, zegt schepen Francis Debruyne (CD&V).

 1. Brandweer organiseert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy
  Ardooie

  Brandweer organi­seert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy

  De Ardooise brandweer organiseert op woensdag 31 augustus een benefietmarkt ten voordele van woonzorgcentrum Hardoy. Ze inviteerden een aantal marktkramers die op de laatste dag van de zomervakantie hun kramen opstellen tussen 14 en 18 uur op het terrein van het WZC langs de Eekhoutstraat. Je zal er onder meer kledij, eierkoeken, wenskaarten, kip aan’t spit, slaapkledij, juwelen, fruit en groenten kunnen aankopen. Op het terras wordt er muzikale animatie voorzien en je kan er genieten van ijscoupes en pannenkoeken. De opbrengst van het initiatief gaat naar het animatieteam van Residentie Hardoy. In september wordt het initiatief nogmaals herhaald maar dan bij en ten voordele van WZC BEN.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wezefeesten komen eraan
  Ardooie

  Wezefees­ten komen eraan

  Ardooie maakt zich op voor de Wezefeesten die op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus het weiland langs de Wezestraat 32 inpalmen. Het Wezebestuur bouwt er opnieuw een pop-up zomerbar op en zorgt er voor heel wat randanimatie voor jong en oud. Zo kan je er op vrijdag 12 augustus vanaf 16 uur terecht voor een afterwork en is er om 22.30 uur een dj-set door Dennis Cartier. Op zaterdag 13 augustus kan je van 9.30 tot 14.30 uur deelnemen aan een gezinswandeltocht van 5 kilometer. Inschrijven moet gebeuren voor woensdag 10 augustus via wezewandeltocht@outlook.be. Die dag opent de pop-up bar om 10 uur, is er vanaf 14 uur een kindernamiddag en is er ’s avonds een openluchtfuif met dj’s Aslani en Niché. Op zondag 134 augustus tot slot is er vanaf 9.30 uur een groentenkaarting, coureur café vanaf 10 uur en tussen 13 en 15 uur kan je deelnemen aan een gezinsfietstocht. Ook hiervoor dient er voor 10 augustus ingeschreven te worden via de.wezegezinsfietstocht@gmail.com. Meer via wezefeesten.be.