Alle winnaars van Operatie Proper poseerden voor een groepsfoto.
Volledig scherm
Alle winnaars van Operatie Proper poseerden voor een groepsfoto. © Maxime Petit

49.620 euro voor propere scholen en verenigingen uit regio MIROM Roeselare

 1. Kasteelheer Jan Romel onthult interieur van bijna gerestaureerde Blauwhuis: “Dit is puur artiestenwerk”
  PREMIUM
  Izegem

  Kasteel­heer Jan Romel onthult interieur van bijna gerestau­reer­de Blauwhuis: “Dit is puur artiesten­werk”

  Het gerenoveerde kasteel Blauwhuis opent pas eind november de deuren, maar wie zo lang niet kan wachten, kan nu al eens een kijkje nemen op de mooi gerestaureerde gelijkvloerse verdieping. Die zal dienst doen als evenementenlocatie. Kasteel- en bouwheer Jan Romel neemt ons mee voor een blik achter de schermen van wat een van de nieuwste trekpleisters van Izegem moet worden.
 2. Veertien extra woningen in Kalverstraat
  Rumbeke

  Veertien extra woningen in Kalver­straat

  Op de verkaveling Baetekruishof, tussen de Koestraat, Oekensestraat, Maria’s Lindestraat en de Babilliebeek, komen er straks nog veertien woningen bij. Hectaar nv voorziet in het verlengde van de Kalverstraat 14 loten voor eenpersoonswoningen en een lot voor een gemeenschappelijke parkeerhaven die benut zal kunnen worden door de bewoners en de bezoekers. De Commissie Ruimte boog zich maandag over de nodige weg- en rioleringswerken. Er moet een nieuwe doodlopende weg in asfalt aangelegd worden met op het einde een keerpunt en een nieuwe riolering voor de afvoer van afvalwater. Hierbij wordt al rekening gehouden met de mogelijke komst van nog twaalf extra woningen. Ook het bufferbekken wordt uitgebreid. Groen-raadslid Bert Wauters toonde zich bezorgd over de verdere uitbreiding van de verkaveling omdat die in de vallei van de Babilliebeek ligt die zij in ere willen houden.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Stad Roeselare koopt grond aan voor heraanleg Kazandstraat
  Rumbeke

  Stad Roeselare koopt grond aan voor heraanleg Kazand­straat

  De Kazandstraat wordt in 2022 heraangelegd. De straat tussen de Mandellaan en de Schaapbruggestraat is vandaag in een slechte staat en wordt verkeersveiliger en groener en ook de waterhuishouding wordt er verbeterd. Om die werken uit te voeren moet de stad wat extra grond aankopen. In een eerste fase kopen ze zeven lapjes waarvan de oppervlakte varieert tussen één en 40 centiare. In totaal tellen ze hiervoor 46.300 euro neer. De commissie ruimte boog zich al over de grondaankoop die maandag wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Later dit jaar moeten nog enkele grondverwervingen gebeuren.