Directeur Mieke Vandemaele is opgelucht dat ze nu duidelijk zicht hebben op de uitbraak.
Volledig scherm
Directeur Mieke Vandemaele is opgelucht dat ze nu duidelijk zicht hebben op de uitbraak. © Foto Couvreur

33 extra besmettingen in De Plataan, vijf klassen in quarantaine: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”

RoeselareDe algemene testing bij alle leerlingen en het personeel van GO! basisschool De Plataan heeft 33 extra coronabesmettingen, waarvan twee bij leerkrachten, aan het licht gebracht. Op basis van de resultaten werd beslist dat vijf klassen in quarantaine moeten. De leerlingen volgen de komende dagen afstandsonderwijs. “Ik ben opgelucht”, reageert directeur Mieke Vandemaele. “We hebben de juiste keuzes gemaakt en vermijden zo veel extra potentiële besmettingen.”

 1. Maatwerk presenteert zeven clubconcerten in TRAX
  Roeselare

  Maatwerk presen­teert zeven clubconcer­ten in TRAX

  Maatwerk, het label van cultuurcentrum De Spil & Pelzen voor clubconcerten in Roeselare, heeft hun programmatie voor dit voorjaar klaar. Ze presenteren in de eerste vijf maanden van 2022 zeven concerten in TRAX. Starten doen ze op zaterdag 29 januari met een concert van PAARD., een instrumentaal trio dat een mishmash van jazz, groovy hip hop, broken beats en freestyle funk brengt, en de Brusselse jazzband Bandler Ching. Op zaterdag 12 februari kan Maatwerk uitpakken met het allereerste Belgische concert van Kiefer, een soulvolle jazzpianist en producer uit Los Angeles, en op vrijdag 25 februari staat Jan Verstraeten met zijn dromerige indiepop in TRAX. Het Amerikaanse Moonchild, een van de aanvoerders van de huidige neo-soul-generatie, kan je op zaterdag 26 februari live aan het werk zien en op vrijdag 11 maart heeft Maatwerk een concert van Nordmann op de agenda. Flip Kowlier treedt op vrijdag 29 april op en tot slot wist Maatwerk Shht te strikken voor een optreden op vrijdag 13 mei. Meer info en tickets via www.despil.be.
 1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 2. Torhoutstraat dicht tussen Hazelstraat en Diksmuide Boterweg voor vernieuwen waterleiding
  Hooglede

  Torhout­straat dicht tussen Hazel­straat en Diksmuide Boterweg voor vernieuwen waterlei­ding

  De werken voor het vernieuwen van de waterleiding in de Torhoutstraat in Hooglede verlopen vlot. Hierdoor starten de werken in de Torhoutstraat tussen de Hazelstraat en de Diksmuide Boterweg een week vroeger dan gepland. De werken starten vanaf maandag 17 januari en duren tot en met 11 februari. Tijdens de duur van de werken zal er geen doorgang mogelijk zijn. Er wordt een omleiding voorzien.