Maarten Tavernier (Groen) bij de bomenrij en het buffergroen die gevrijwaard worden.
Volledig scherm
Maarten Tavernier (Groen) bij de bomenrij en het buffergroen die gevrijwaard worden. © RV

33 bomen op site Inagro blijven gespaard

Rumbeke33 waardevolle bomen die dreigden te verdwijnen op de site van Inagro blijven gespaard. Dat bevestigt provincieraadslid Maarten Tavernier (Groen). De bomen zouden gerooid worden om de parking van het advies- en onderzoekscentrum op de Ieperseweg uit te breiden. Het dossier werd intussen ingetrokken voor herziening. 

 1. Woondienst Regio Roeselare onderzoekt woonnoden en -behoeften van alleenwonenden en éénoudergezinnen
  Roeselare

  Woondienst Regio Roeselare onderzoekt woonnoden en -behoeften van alleenwo­nen­den en éénouderge­zin­nen

  Alleenwonenden en éénoudergezinnen hebben het vaak moeilijk op de woningmarkt. De Woondienst Regio Roeselare wil graag meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van deze doelgroep om toekomstige beleidsbeslissingen hierop te kunnen afstemmen. Daarom stelden ze een bevraging op. Behoor jij tot deze doelgroep? De bevraging invullen kan op https://nl.surveymonkey.com/r/MCWWV5B.
 2. Dovy Natourcriterium herdenkt slachtoffers noodweer en prijst vaccinatievrijwilligers: “Kracht van de koers, de vrijwilligers en de solidariteit”
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um herdenkt slachtof­fers noodweer en prijst vaccinatie­vrij­wil­li­gers: “Kracht van de koers, de vrijwilli­gers en de solidari­teit”

  Het elfde Dovy Natourcriterium, gewonnen door groene trui Mark Cavendish, zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de warmste editie tot nu toe. Niet alleen door de zomerse temperaturen, maar eveneens dankzij een beklijvende minuut stilte om de slachtoffers van het recente noodweer te herdenken en een symbolisch dankjewel aan de vele vrijwilligers in het vaccinatiecentrum door één van hen het startschot te laten geven.