Van de Honda Civic schoot niet veel meer over, na het ongeval op de E403 in Oekene.
Volledig scherm
Van de Honda Civic schoot niet veel meer over, na het ongeval op de E403 in Oekene. © Hans Verbeke

24 jaar oude Honda Civic brandt uit na ongeval op snelweg: “Ik kon nog net mijn telefoon grijpen en uit de wagen springen”

Oekene/OostrozebekeEen 18-jarige automobilist uit Oostrozebeke is zondag aan de dood ontsnapt toen hij langs de E403 in Oekene op een vangrail botste en enkele brugpijlers raakte. Zijn voertuig vatte onmiddellijk vuur. “In een mum van tijd stond de hele achterzijde in lichterlaaie, ik besefte dat er geen tijd te verliezen was”, zei de jongeman.

  1. Sweco rondt overname VK architects+engineers af

    Sweco rondt overname VK architects+engineers af

    Het Scandinavische ingenieurs- en architectenbureau Sweco neemt het Roeselaarse VK architects+engineers definitief over. In januari was er al een intentieverklaring, maar nu zette de Belgische Mededingingsautoriteit het licht ook effectief op groen voor de overname. Beide partijen willen samen bijdragen aan een klimaat- en toekomstbestendige omgeving waar gezondheid en welzijn centraal staan. “Sweco en VK hebben de uitgesproken ambitie om daarin een voortrekkersrol te spelen”, aldus Erwin Malcorps, Business Area President bij Sweco Belgium. “Meer specifiek, het overstijgen van de huidige rol van een architecten- en ingenieursbureau in de fases van een bouwproces, door een full life cycle partner te worden.” “Zowel bij VK architects+engineers als bij Sweco, beschikken we over sterke multidisciplinair teams van experten. Door hun kennis te bundelen en in te zetten op duurzaamheid, innovatie en digitalisatie , kunnen we ons deel bijdragen aan een klimaatneutrale en toekomstbestendige omgeving”, aldus Paul Corbeel, CEO VK architects+engineers. Sweco neemt ook alle aandelen van de VK-dochterondernemingen over.
    Roeselare