De VarkensAcademie van inagro lokte meer dan 200 varkenskwekers
Volledig scherm
De VarkensAcademie van inagro lokte meer dan 200 varkenskwekers © Inagro

203 varkenshouders op achtste VarkensAcademie van Inagro

RoeselareDe achtste editie van de VarkensAcademie van Inagro, die dit weekend plaats vond, lokte liefst 203 varkenshouders. De trefdag stond dit jaar in het teken van weerbaarheid.

 1. Janah (25) dingt zaterdag mee naar kroontje Miss België 2023: "De verkiezing heeft me sowieso al in de positieve zin veranderd"
  Roeselare

  Janah (25) dingt zaterdag mee naar kroontje Miss België 2023: "De verkiezing heeft me sowieso al in de positieve zin veranderd"

  “Ik durf wel al eens te dromen van dat kroontje.” Aan het woord is de Roeselaarse Janah Vanderper (25). Voor haar stijgt de spanning want zaterdag dingt Janah in het Proximus Theater in De Panne mee naar de titel van Miss België 2023. Ze blijft mikken op die overwinning, maar staat tegelijkertijd met beide voetjes op de grond. “De verkiezing heeft me sowieso al in de positieve zin veranderd”, zegt ze.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. Geert Broeckaert (SV Rumbeke): “Zes op zes geeft extra vertrouwen om operatie behoud tot een goed einde te brengen”
  Voetbal derde nationale A

  Geert Broeckaert (SV Rumbeke): “Zes op zes geeft extra vertrouwen om operatie behoud tot een goed einde te brengen”

  SV Rumbeke boekte zaterdagavond een nieuwe driepunter door de thuisderby tegen SC Wielsbeke met 2-0 te winnen. Jens Kindt en Naigell Vanfleteren zorgden voor de Rumbeekse treffers, zodat SV Rumbeke in de stand de marge met de teams net boven hen wat kleiner ziet worden. De hoop op een verlengd verblijf in derde nationale is in het Rumbeekse Sportpark weer wat groter geworden.
 1. Werknemer Kringwinkel terecht voor ongewenste intimiteiten op werkvloer: “Gewoon wat aangebrande mopjes.”
  Ingelmunster/Roeselare

  Werknemer Kringwin­kel terecht voor ongewenste intimitei­ten op werkvloer: “Gewoon wat aangebran­de mopjes.”

  Een 52-jarige man die een tijdje in de Kringwinkel Midden-West-Vlaanderen in Ingelmunster actief was, wordt door een vrouwelijke collega beschuldigd van ongewenste intimiteiten op de werkvloer. De openbare aanklager in Kortrijk vorderde een celstraf van 8 maanden, het slachtoffer vroeg 14.000 euro schadevergoeding. “Straf, voor wat aangebrande mopjes”, vond advocaat Michiel Van Eeckhoutte.