Een alcoholcontrole leverde ruim 3 promille op bij de zwalpende Roemeen.
Volledig scherm
Een alcoholcontrole leverde ruim 3 promille op bij de zwalpende Roemeen. © RV

2 maanden rijverbod en alcoholslot voor zwalpende bestuurder met 3 promille: “Crimineel, moorddadig”

RoeselareEen 39-jarige Roemeen is dinsdag door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van twee maanden en een boete van tweeduizend euro. Hij werd op de Meensesteenweg in Roeselare al zwalpend met zijn wagen met drie promille alcohol van de weg geplukt.

 1. Kwart meer kort ziekteverzuim in West-Vlaamse bedrijven ten opzichte van 2021
  Roeselare

  Kwart meer kort ziektever­zuim in West-Vlaam­se bedrijven ten opzichte van 2021

  De laatste jaren waren er nooit zoveel zieken op het werk als in 2022. Het kort ziekteverzuim in West-Vlaanderen piekte naar een gemiddelde van zeven dagen per werknemer. Dat is meer dan een volledige dag erbij in vergelijking met de voorbije jaren. In 2022 ging 2,69% van de werkdagen verloren aan kortstondig ziekteverzuim, een kwart meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarrapport rond kort ziekteverzuim van hr-dienstenbedrijf Acerta, dat gebaseerd is op de werkelijke cijfers van 35.000 werknemers bij meer dan 3.500 privébedrijven uit West-Vlaanderen.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.