Een sfeerbeeld van een eerdere editie van de Krottegemse Rommelmarkt.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van een eerdere editie van de Krottegemse Rommelmarkt. © JVK

18 maanden later dan gehoopt, maar Krottegemse Rommelmarkt viert op 3 oktober eindelijk 30ste jubileumeditie: “Voor het eerst meer dan 1.000 standen”

RoeselareVierde keer, goede keer voor de Krottegemse Rommelmarkt. De Krottegemse Markten wilden aanvankelijk de 30ste editie van hun rommelmarkt op de wijk over statie organiseren op 19 april 2020 maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Vier keer, en in totaal 18 maanden, werd de jubileumeditie uitgesteld, maar nu garanderen de organisatoren dat de feesteditie op 3 oktober groen licht heeft. “Het wordt een absolute topeditie. De inschrijvingen lopen als een trein en hoewel we het parcours uitbreidden, zijn er amper nog standplaatsen beschikbaar”, zeggen voorzitter Frank Wauters en plaatsmeester Carin Snijders. 

  1. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
    Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

    Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

    Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”