Heidi Vangheluwe en Chiara Detavernier van Bijoux Brigitte.
Volledig scherm
Heidi Vangheluwe en Chiara Detavernier van Bijoux Brigitte. © Joke Couvreur

15 nieuwe handelszaken in centrum

ROESELAREIn minder dan een maand tijd verwelkomt het Roeselaarse stadscentrum niet minder dan 15 nieuwe handelszaken, wat zorgt voor een kentering in de leegstand. Het gaat zowel om gloednieuwe zaken, pop-ups als winkels die na een periode van afwezigheid opnieuw voor het kernwinkelgebied kiezen. "De inspanningen van Stad Roeselare en de vzw Shopping en Centrum werpen hun vruchten af, maar we moeten een strijd blijven voeren", aldus Alex Leupe, centrumstrateeg van vzw Shopping en Centrum Roeselare.

 1. Lekker lokaal takeaway: pure smaken maken van restaurant Retro ook in coronatijden een aanrader
  PREMIUM
  Izegem

  Lekker lokaal takeaway: pure smaken maken van restaurant Retro ook in coronatij­den een aanrader

  Op 11 september pakten chef Guy Deneweth en Mathieu Matton trots uit met het vernieuwd interieur van hun restaurant Retro, in Izegem. Een dikke maand later moest de zaak dicht, nog eens omwille van corona. En dus schakelde het duo opnieuw over naar takeaway, om toch maar zoveel mogelijk restaurantbeleving bij de mensen thuis te brengen. De smaakpapillen blijven verwend, het kader moet je er bij denken. Een troef minder, dat staat vast. Guy en Mathieu snakken dan ook naar normale tijden. Restaurant Retro vind je ook terug in ons restaurantdossier.
 2. Barbier Mister Steve dolblij met perspectief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierartikelen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Barbier Mister Steve dolblij met perspec­tief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierar­ti­ke­len”

  Tot groot jolijt van Steve Desseyn, beter gekend als de Roeselaarse barbier Mister Steve, mogen de kappers vanaf zaterdag 13 februari weer aan de slag. Aan zijn plan om al op 1 februari de deuren te heropenen, houdt hij wel vast. “Zonder knippen en scheren, maar met een kunstexpo en de verkoop van barbierartikelen”, zegt hij.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest