Rechtbank
Volledig scherm
Rechtbank © Henk Deleu

15 maanden voorwaardelijk voor vader die minderjarige dochters in bed betastte

RoeselareEen 44-jarige man uit Roeselare betastte zijn twee minderjarige dochters in bed. De feiten dateren al van enkele jaren geleden, maar kwamen nu pas voor de rechtbank. Hun moeder diende pas later klacht in nadat een van haar dochters een zelfmoordpoging ondernam. De vader is nu veroordeeld tot 15 maanden voorwaardelijke celstraf.

 1. Organisatie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien
  Roeselare

  Organisa­tie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien

  Nog deze vrijdag en volgende week kan je genieten van een gratis Parkies-concert in het Roeselaarse Sint-Sebastiaanspark. Met de droogte en de hoge temperaturen in het achterhoofd lanceert de organisatie via hun sociale media een oproep aan hun bezoekers om zeker geen peuken op de grond te gooien. Dit niet alleen omwille van het risico op brandgevaar. “We zijn een groen festival met een hart voor de natuur, dus hopelijk kunnen we op jullie steun rekenen”, klinkt het. Deze week staat ABBA4U op de Parkies in Roeselare, volgende week sluit Gers Pardoel de reeks concerten af.
 2. Alles loopt op wieltjes in Beveren
  Beveren

  Alles loopt op wieltjes in Beveren

  Op woensdag 24 en 31 augustus loopt alles letterlijk op wieltjes op het Beverse Heilig-Kruisplein. Praktijk Oogappèl bundelt dan de krachten met Vespaclub Roeselare, Joxx Brugge en wordt ondersteund door stad Roeselare voor de vierde editie van ‘Alles op Wieltjes’. Ze toveren het plein achter de Beverse kerk om tot een parcours van gocarts, RC auto’s, trikes, steps, skates,… en er wordt ook een springkasteel voorzien. “Bedoeling is de buurt samen te brengen en kinderen samen buiten te laten spelen”, vertelt Dieter Ysebaert. “Maar eigenlijk is iedereen welkom, ook bezoekers van omliggende gemeenten. De kinderen kunnen zich gratis uitleven en er is ook een terras voorzien voor de ouders en grootouders. Dat wordt verzorgd door een jeugdbeweging. Ook de leden van de Vespaclub komen omstreeks 17 uur hun Vespa showen.” Op beide dagen is iedereen welkom van 9 tot 18 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.
 1. Op wandel in de Mandel om af te koelen tijdens deze hittegolf: acht wandelingen in de regio Tielt-Izegem-Roeselare uitgelicht
  PREMIUM
  Mandelstreek

  Op wandel in de Mandel om af te koelen tijdens deze hittegolf: acht wandelin­gen in de regio Tielt-Ize­gem-Roeselare uitgelicht

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Om u op weg te helpen selecteerden wij acht bekende en minder bekende wandelingen in de regio Tielt-Izegem-Roeselare om wat verkoeling te zoeken.